19. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Det er Stram Kurs mistænkt for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Det er Stram Kurs mistænkt for

Stram Kurs er midlertidigt udelukket fra at indsamle vælgererklæringer. Læs her, hvad partiet er mistænkt for.

Danmark - 11. december 2019 kl. 16:56
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag har Valgnævnet besluttet, at partier Stram Kurs ikke må fortsætte med at indsamle vælgererklæringer.

Social- og Indenrigsministeriet havde bedt Valgnævnet om at kigge på, om Stram Kurs bryder reglerne for indsamling af vælgererklæringer på flere punkter.

Læs her, hvad Social- og Indenrigsministeriet har indbragt Stram Kurs til Valgnævnet for:

* For det første har Stram Kurs skrevet en række e-mailadresser ind i systemet for vælgererklæringer, som ministeriet har begrundet mistanke om, at partiet ikke har samtykke til at bruge.

* Partiet har blandt andet brugt e-mailadresser fra partiets indsamling af vælgererklæringer til folketingsvalget 2019 til partiets nuværende indsamling af vælgererklæringer til valget til EU-Parlamentet 2024.

* Det har vælgerne ikke givet samtykke til, fordi partiet dengang ikke indsamlede vælgererklæringer til parlamentsvalget.

* På partiets hjemmeside oplyses det kun, at partiet indsamler vælgererklæringer til folketingsvalg. Vælgerne giver altså tilsyneladende heller ikke samtykke vedrørende parlamentsvalg, hvis de giver partiet deres e-mailadresse nu.

* For det andet har Stram Kurs skrevet en række e-mailadresser ind i systemet for vælgererklæringer flere gange. Mere end 9000 af de cirka 40.000 e-mailadresser er skrevet ind mere end én gang.

* Mere end 700 af dem er skrevet ind mindst fem gange. En enkelt hele 56 gange til både folketingsvalg og parlamentsvalg. Dermed gør partiet det muligt for andre personer at omgå reglen om eftertænksomhedsperioden på syv dage.

* Det sker, hvis en person videresender e-mails med link til at afgive vælgererklæring til andre, der dermed ikke behøver at vente syv dage.

Kilde: Social- og Indenrigsministeriet.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?