20. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: Bocuse d'Or kårer verdens bedste kok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: Bocuse d'Or kårer verdens bedste kok

Kokkenes uofficielle verdensmesterskab er opkaldt efter en fransk stjernekok og har været afholdt siden 1983.

Danmark - 27. september 2021 kl. 20:05
Af Ritzau

Mandag aften fik Geranium-kokken Ronni Vexøe Mortensen sølv ved det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or.

Men hvad er det for en konkurrence? Det kan du blive klogere på her:

* Den franske mesterkok Paul Bocuse har lagt navn til Bocuse d'Or.

arrow Læs også: Dansk kok vinder sølv ved uofficielt VM

* Bocuse d'Or blev første gang afviklet i 1983.

* Konkurrencen holdes hvert andet år i Lyon i Frankrig. Her dyster 24 lande, der blandt andet har kvalificeret sig via den europæiske udgave af konkurrencen, Bocuse d'Or Europe.

* Hvert deltagerland stiller også med en dommer. Deltagerne skal fremvise to serveringer for dommerne. Den første som en tre-retters take away. Den anden som en fadservering med sauce og tre slags tilbehør.

* I 2011 vandt Rasmus Kofoed, som er køkkenchef og medejer af restauranten Geranium. I 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.

* Årets danske deltager er Ronni Vexøe Mortensen fra Geranium. Han vandt den nationale udvælgelse i Bella Center i august 2019 og vandt sølv ved de europæiske Bocuse d'Or-mesterskaber i oktober 2020.

* Finalen i Bocuse d'Or fandt sted i Lyon 26. og 27. september.

Kilder: bocusedor.dk og bocusedor-europe.com

arrow Mavefornemmelsen er god efter dansk deltagelse ved kokke-VM
27. september 2021 kl. 00:54 Opdateret: kl. 17:56
Rejser du til udlandet i år?