14. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FAKTA: 19 børn med dansk tilknytning er i fangelejre i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAKTA: 19 børn med dansk tilknytning er i fangelejre i Syrien

En arbejdsgruppe skal finde løsninger til at få børn i syriske fangelejre til Danmark. Læs her mere om dem.

Danmark - 08. april 2021 kl. 08:50
Af Ritzau

Regeringen er sammen med en række partier blevet enige om at oprette en arbejdsgruppe, som skal afdække løsninger til at få børn med dansk tilknytning i syriske fangelejre til Danmark. Uden deres forældre.

Her er, hvad vi ved om børnene:

* Udenrigsministeriet kender til 19 børn, der enten er født af eller har tilknytning til danske eller tidligere danske statsborgere, som opholder sig i de to fangelejre al-Hol og al-Roj i Syrien. De er børn af seks mødre.

* Tre af de seks mødre har fået frataget deres danske statsborgerskab administrativt. De andre tre mødre, som er danske statsborgere, er blevet afskåret fra bistand fra udenrigstjenesten.

* Børnene er mellem 1 og 14 år. Ni er født i Danmark, mens de resterende ti er født i konfliktzonen. De ti yngstes indfødsret er ikke fastslået.

* I et enkelt tilfælde er Udenrigsministeriet blevet oplyst om, at barnet ikke er et biologisk barn af en dansk statsborger, men et forældreløst barn, som kvinden har taget til sig.

* Danmark har tidligere hjemtaget børn fra syriske fangelejre i særlige tilfælde.

* I juni 2019 blev en 13-årig dansk dreng evakueret fra en syrisk fangelejr uden sin mor og søskende. Det skyldtes, at han havde et skudsår i ryggen og var lam i benene.

* I november 2019 blev et forældreløst spædbarn med dansk tilknytning overdraget til danske myndigheder.

* Desuden blev to forældreløse franske børn med dansk baggrund hentet ud af Syrien til Frankrig i midten af juni 2019.

* Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) opholder der sig mindst 25 børn af personer udrejst fra Danmark i det nordøstlige Syrien.

PET skriver om forskellen, at " PET løbende modtager nye oplysninger", der kan påvirke estimaterne. Samt at det er vanskeligt at indsamle oplysninger i et konfliktområde. Det kan "samlet set" have indflydelse på, hvordan tallet bliver estimeret.

Kilder: Udenrigsministeriet og Ritzau.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?