2. august 2021
René Gade var medlem af Alternativet frem til juni 2019. Fredag præsenterer han sit nye parti. Her ses René Gade sammen med partistifter Uffe Elbæk, som heller ikke er medlem af Alternativet længere.
René Gade var medlem af Alternativet frem til juni 2019. Fredag præsenterer han sit nye parti. Her ses René Gade sammen med partistifter Uffe Elbæk, som heller ikke er medlem af Alternativet længere.
Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Engell: René Gades nye parti har ingen chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Engell: René Gades nye parti har ingen chance

René Gade, som har siddet i Folketinget for Alternativet, præsenterer fredag formiddag sit nye parti.

Danmark - 29. maj 2020 kl. 08:00
Af Ritzau

Fredag lancerer René Gade, som er tidligere medlem af Folketinget for Alternativet, sit nye parti, som han omtaler som et "nyskabende og tværpolitisk samlende parti".

Politisk kommentator Hans Engell spår dog på forhånd ikke Rene Gades nye parti succes.

- René Gades projekt er uden chancer. Der er i dag så mange partier i dansk politik, at jeg har svært ved at se, at der skulle være en niche til ham, siger Hans Engell.

René Gade var fra 2015 til 2019 medlem af Folketinget for Alternativet for Vestjyllands Storkreds. Han var en del af Alternativets absolutte inderkreds og en stærk profil i offentligheden.

Han stillede ikke op for partiet ved valget i juni 2019, fordi han trængte til at komme væk fra Christiansborg, men nu vil han altså tilbage. Han meldte sig desuden ud af Alternativet i juli 2019.

Hans Engell bygger blandt andet sin forudsigelse på, at de tidligere Liberal Alliance-profiler og erfarne politikere Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund har mere end svært ved at skaffe de nødvendige underskrifter til at blive opstillingsberettiget.

De lancerede i november sidste år deres parti Fremad.

- Vi er ikke i en periode i øjeblikket, hvor folk efterlyser politiske partier. De samler sig om de gamle partier, og det kunne vi se ved Folketingsvalget sidste år, som virkelig blev de gamle partiers valg.

René Gade har på forhånd løftet sløret for, at det nye parti vil afskaffe statsministerposten, som vi kender den og i stedet erstatte vedkommende med en ikkepolitiker, som skal være en erfaren leder udefra.

Selv om Hans Engell ikke forventer, at partiet får særlig succes, så har René Gade alligevel en fordel, pointerer den politiske kommentator.

- Han er sådan en moderne type, som er en ganske god kommunikator. Hans politiske budskab, som vi har hørt indtil nu, er så rundt, at alle kan se sig i hans projekt, siger Hans Engell.

René Gade præsenterer sit nye parti fredag formiddag klokken 9.30.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?