3. august 2021
Den drabstiltalte præst Thomas Gotthard ledte i begyndelsen af juni politiet til de jordiske rester af hans hustru, Maria From Jakobsen, som han er tiltalt for at have dræbt. Kvinden har været meldt savnet siden sidst i oktober.
Den drabstiltalte præst Thomas Gotthard ledte i begyndelsen af juni politiet til de jordiske rester af hans hustru, Maria From Jakobsen, som han er tiltalt for at have dræbt. Kvinden har været meldt savnet siden sidst i oktober.
Foto: Nordsjællands Politi/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstraordinært retsmøde i sag mod drabstiltalt præst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstraordinært retsmøde i sag mod drabstiltalt præst

Anklagemyndigheden vil ikke ud med, hvad retsmødets formål er. Muligvis kan en tilståelsessag være på vej.

Opdateret 24. juni 2021 kl. 11:57
Danmark - 24. juni 2021 kl. 11:48
Af Ritzau

Retten i Hillerød har berammet et ekstraordinært retsmøde i sagen mod den drabstiltalte præst Thomas Gotthard fra Frederikssund 3. august, skriver Ekstra Bladet. Formålet er muligvis at gennemføre sagen som en tilståelsessag.

arrow Læs også: OVERBLIK: Præst tiltalt for drab på sin hustru

Præsten er tiltalt for at have dræbt sin hustru, den 43-årige psykolog Maria From Jakobsen, og for at have skaffet hendes lig af vejen.

Efter planen skulle sagen mod præsten være indledt den 25. oktober ved Retten i Hillerød. Her er der afsat 16 dage til behandling af sagen.

Hos Nordsjællands Politi bekræfter anklager Anne-Mette Seerup over for Ritzau, at der onsdag blev berammet et nyt retsmøde i sagen. Men de oprindelige dage er stadig på programmet.

- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt komme nærmere ind på, hvad der er formålet med retsmødet, fortæller Anne-Mette Seerup.

Hun afviser dog, at det skulle dreje sig om, hvorvidt Thomas Gotthard fortsat skal sidde varetægtsfængslet. Retten har allerede afsagt kendelse om, at han skal sidde fængslet frem til selve retssagen.

Dog har han ifølge retsplejeloven trods en sådan afgørelse mulighed for med jævne mellemrum at få vurderet grundlaget for sin frihedsberøvelse. Men det er altså ikke tilfældet.

Nordsjællands Politi fortalte i sidste uge, at man 3. juni ved Sundbylille nær Frederikssund havde fundet jordiske rester fra Maria From Jakobsen. Hun havde på det tidspunkt status af savnet, selv om man mistænkte, at hun var blevet dræbt.

Men siden hun forsvandt i slutningen af oktober, har politiet ikke før for nylig med sikkerhed kunnet sige, at hun er død.

Det var Thomas Gotthard, som udpegede det sted, hvor politiet gjorde fundet, og flere medier - herunder Ritzau - har tidligere erfaret, at Thomas Gotthard har tilstået drabet og bortskaffelsen af liget.

Derfor er det en mulighed, at retsmødet i august skal danne rammen om en tilståelsessag. Det foregår i praksis ved, at den tiltalte afgiver en forklaring, og anklagemyndigheden fremlægger de overordnede tekniske oplysninger i sagen.

Herefter er det op til dommeren at vurdere, om der er tale om en reel tilståelse, og at den stemmer overens med sagens øvrige oplysninger. Godtager dommeren tilståelsen, kan der afsiges dom med det samme.

arrow Drabstiltalt præst nægter at tale i offentligt retsmøde
03. august 2021 kl. 10:54 Opdateret: kl. 10:18
arrow Drabstiltalt præst for retten - følg med her
03. august 2021 kl. 10:54 Opdateret: kl. 11:03
arrow Maria forsvandt sporløst: Tilstår Thomas tirsdag?
03. august 2021 kl. 05:56 Opdateret: kl. 09:41
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?