27. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Eksperter: Fjern Amagerbankens bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksperter: Fjern Amagerbankens bestyrelse
Eksperter i bankvæsen opfordrer Finanstilsynet til at bruge de nye skærpede "fit & proper"-regler til at fjerne Amagerbankens bestyrelse.
Danmark - 02. juli 2010 kl. 01:07
Af Ritzau
Finanstilsynet bør undersøge muligheden for at afsætte Amagerbankens bestyrelse, som tilsynet har fået mulighed for med de nye skærpede "fit & proper"-regler, der trådte i kraft 1. juli. Det siger en række eksperter i dagbladet Børsen.
arrow Læs også: Krak vil udløse kulegravning af Amagerbank

- Det er bestyrelsen, som ansætter og fyrer en direktion. Så jeg ville starte med bestyrelsen. Amagerbanken har et problem med bestyrelsesformanden (N.E. Nielsen, red.). Han har været med hele vejen, siger lektor og forsker i bankvæsen ved Århus Universitet, Johannes Raaballe.

Hans opfordring til Finanstilsynet kommer efter, at det statslige skraldespandsselskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, mandag krævede, at Amagerbankens skal skaffe 750 millioner kroner, før staten vil stille en garanti på 13,5 milliarder kroner.

Finansiel Stabilitet har samtidig krævet at få to pladser i bestyrelsen i Amagerbanken.

Kapitalkravet får samtidig Johannes Raaballe til at tvivle på bankens overlevelse.

- Jeg tror ikke, at det lykkes at rejse de 750 millioner kroner, så jeg tror, at Amagerbanken kommer under Finansiel Stabilitet. Og det er nok også det bedste for skatteborgerne, siger Johannes Raaballe.

Også professor i organisations- og ledelsesteori, Steen Hildebrandt, fra Handelshøjskolen i Århus mener, at Finanstilsynet bør undersøge muligheden for at afsætte ledelsen i Amagerbanken med udgangspunkt i de skærpede regler, som netop er trådt i kraft.

Kan Amagerbanken ikke rejse de 750 millioner kroner inden sin ekstraordinære generalforsamling 22. juli, vil banken med stor sandsynlighed være tvunget til at smide håndklædet i ringen og lade sig overtage af Finansiel Stabilitet.

Dermed vil aktionærernes penge i Amagerbanken formentlig være tabt.
arrow Kunder flygter fra Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 12:38 Opdateret: kl. 22:41
arrow Ja til Amagerbankens redningsplan
22. juli 2010 kl. 12:24 Opdateret: kl. 22:43
arrow Aktionærer langer ud efter Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 11:33 Opdateret: kl. 13:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?