23. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterskoler: Præstø-ulykke har ført til bedre sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterskoler: Præstø-ulykke har ført til bedre sikkerhed

Efterskolerne har fået bedre styr på sikkerheden belært af den tragiske kæntring i Præst Fjord.

Danmark - 10. januar 2013 kl. 10:37
Af Ritzau

Sikkerheden på landets efterskoler er blevet skærpet som en direkte konsekvens af den snart to år gamle kæntringsulykke i Præstø Fjord.

Det fastslår formanden for Efterskoleforeningen, Troels Borring, i en pressemeddelelse udsendt samme dag som straffesagen mod Lundby Efterskoles forstander, Truels Achton, går i gang.

arrow Læs også: Præstø-ulykke: Afdød lærer ville stoppe sejladsen

- Der er ingen tvivl om, at den tragiske ulykke var en øjenåbner, der naturligvis gav anledning til selvransagelse i hele efterskolelandskabet, siger Troels Borring.

Ulykken ved Præstø skete i februar 2011, da en dragebåd fyldt med efterskoleelever og to lærere kæntrede i Præstø Fjord omkring 1,7 kilometer fra Præstø Havn.

Eleverne var på trods af dårligt vejr sejlet ud sammen med to lærere. Den ene lærer druknede ved ulykken, der også har betydet, at flere af eleverne i dag må leve med hjerneskader.

Ulykken sendte chokbølger igennem efterskolerne.

- Det er vores klare overbevisning, at der ikke findes en skole, der ikke har gået sine sikkerhedsinstrukser efter i sømmene efter ulykken, siger Troels Borring.

Efterskoleforeningen har i mange år samarbejdet med friluftsorganisationer om sikkerhedsvejledninger. Siden ulykken er samarbejdet intensiveret, blandt andet med nye vejledninger og afholdelse af kurser.

- Friluftsliv er en stærk og populær del af efterskoletraditionen, og det ønsker vi ikke at ændre på, for vi kan se, at mange unge har stor glæde af det, siger Troels Borring.

Det er op til de enkelte skoler at udarbejde sikkerhedsinstrukser.

Lundby Efterskole blev efter ulykken på Præstø Fjord kritiseret for ikke at have truffet de nødvendige forholdsregler i forhold til sejlads, som var en af skolens populære aktiviteter.

Godt et halvt år efter ulykken kritiserede Havarikommissionen i en rapport Lundby Efterskole for "manglende erkendelse af risici og identificering af faremomenter, der var forbundet med dragebådssejlads".

arrow Præstø Fjord-sagen: Forstander nægter sig skyldig
10. januar 2013 kl. 10:00 Opdateret: kl. 07:28
arrow Sagen kort: Ulykken på Præstø Fjord
10. januar 2013 kl. 09:58 Opdateret: kl. 10:10
arrow Præstø-sag: Forstander er første mand i den varme stol
10. januar 2013 kl. 06:00 Opdateret: kl. 10:11
Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022