28. maj 2020
En kirke i Østjylland er blevet udsat for et usædvanligt stolekup natten til torsdag. Knap en uge efter er 123 af stolene fundet.
En kirke i Østjylland er blevet udsat for et usædvanligt stolekup natten til torsdag. Knap en uge efter er 123 af stolene fundet.
Foto: Lund Tanja Carstens/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Thorsager Kirke har nu fået næsten alle sine stjålne kirkestole tilbage.

Danmark - 16. oktober 2019 kl. 23:31
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en efterladt varevogn vest for Aarhus er der onsdag fundet 61 af de i alt 143 designerstole, der natten til torsdag i sidste uge blev stjålet fra Thorsager Kirke på Djursland.

Dagen efter indbruddet i rundkirken fandt en hundelufter 62 stole på en parkeringsplads. Således er over halvdelen af stolene nu fundet, og kirken mangler blot 20 af sine speciallavet stole.

Det skriver TV2 Østjylland.

- Vi havde bestemt ikke regnet med, at vi vil se dem igen.

- Jeg troede, de var over alle bjerge, men med politiets og mediernes hjælp er stolene nok blevet så varme, at de har været svære at komme af med igen, siger sognepræst i Thorsager Kirke, Jørgen Gleerup, til TV2 Østjylland.

De 61 stole er nu sendt til firmaet Balderus i Hadsten, hvor de skal repareres, før de igen er klar til at blive taget i brug i kirken.

Thorsager Kirke er Jyllands eneste rundkirke. I Danmark findes der blot syv middelalderrundkirker. Fire af dem ligger på Bornholm.Kirken i Thorsager er ikke udstyret med kirkebænke. I stedet har menigheden kunnet sidde i stole, der var formgivet af Kaare Klint, og som ifølge kirken har en værdi af 6000 kroner per styk.Men natten til torsdag blev kirken brudt op, og gerningsmænd stjal ikke færre end 143 af de kostbare stole.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?