25. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EL-topkandidat trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EL-topkandidat trækker sig
Nummer seks på Enhedslistens kandidatliste, Christine Lundgaard, opgiver sit folketingskandidat på grund af sygdom i familien.
Opdateret 30. august 2010 kl. 17:11
Danmark - 30. august 2010 kl. 17:07
Af Ritzau
En af Enhedslistens mest kendte folketingskandidater, Christine Lundgaard, opgiver nu sit folketingskandidatur på grund af sygdom i familien.

Ifølge Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, tager partiets hovedbestyrelse på sit kommende møde stilling til, hvad der nu skal ske med kandidatlisten.

- Men vi håber, at hun en dag vender tilbage, siger Per Clausen.

Den 35-årige københavnske arkitekt stod ellers til at blive Enhedslistens næste stjerneskud, da hun sidste år sikrede sig en af partiets såkaldt sikre kredse, nemlig Sjællandskredsen. Det på trods af Christine Lundgaards støtte til den colombianske guerillabevægelse Farc, som står på EU's terrorliste. Christine Lundgaard, som i 2000 besøgte Farc i Colombia, har tidligere været talsmand for foreningen Oprør.

I år formåede Christine Lundgaard dog ikke at fastholde sin høje placering på Enhedslistens kandidatliste, da medlemmerne i et kampvalg foretrak den 57-årige 3F-formand i Silkeborg, Christian Juhl.

I stedet endte Christine Lundgaard på sjettepladsen på kandidatlisten.

Alligevel stod Christine Lundgaard til at kunne skrive MF på sit visitkort ved det kommende folketingsvalg, hvis meningsmålingerne får ret i, at Enhedslisten står til en fremgang fra nu fire til seks-syv mandater.
Stemmer du til kommunalvalget i år?