9. august 2020
Dronning Margrethe vises til rette af Jørgen Neergaard Larsen, bestyrelsesformand for Metroselskabet ved åbningen af den nye metro i København, Cityringen, på stationen på Rådhuspladsen i København.
Dronning Margrethe vises til rette af Jørgen Neergaard Larsen, bestyrelsesformand for Metroselskabet ved åbningen af den nye metro i København, Cityringen, på stationen på Rådhuspladsen i København.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dronningen kører som første passager ud på ny metrolinje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dronningen kører som første passager ud på ny metrolinje

Det første tog har begivet sig ud på Cityringen i København med dronningen og statsministeren som passagerer.

Danmark - 29. september 2019 kl. 13:14
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dronning Margrethe blev søndag en af de første passagerer, da et metrotog for første gang begav sig ud på den nye linje til Københavns metro, Cityringen.

Dronningen tog elevatoren ned til undergrundsstationen på Rådhuspladsen, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), ventede.

arrow Læs også: Over 100.000 gjorde som dronningen og tog metroen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) og andre transportpolitikere fulgte de dronningen ind i det første tog, der kørte fra Rådhuspladsens nye station.

Den første afgang gik mod vest og undlod at stoppe på Enghave Plads, men tog turen til Frederiksberg Allé, hvor Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), bød dronningen velkommen.

Her fik hun en rundtur på stationen, hvor borgmesteren blandt andet forklarede om de valg af design, som er truffet.

På Frederiksberg Allé har stationens vægge en grøn farve for at symbolisere Frederiksberg rolle som "Københavns grønne hjerte", forklarede Simon Aggesen dronningen.

Derefter steg Simon Aggesen sammen med dronningen og hendes følge ind i metroen igen og kørte ud på resten af Cityringens rute.

Delegationen kørte hele ruten rundt og endte tilbage på Rådhuspladsen. Her blev afholdt en åbningsceremoni med taler og musik.

Dronningen åbnede efter ceremonien metroen med en tale. Hun lagde blandt andet vægt på metroens betydning for hele København.

- Metroen blev nærmest fra første dag en del af hjertet af byen. I dag er metroen en så integreret del af byen, at ingen ville kunne forestille sig byen uden.

- Med disse ord erklærer jeg hermed citeringen M3 for åben, sagde dronning Margrethe fra scenen på Rådhuspladsen i København.

Hun nævnte også med en kort bemærkning, at metrobyggeriet har gemt dele af København væk i en årrække.

- Hvor vi glæder os til at få Kongens Nytorv igen, sagde dronning Margrethe.

Statsminister Mette Frederiksen var med på metroringens første tur. For hende var turen fantastisk.

- Det er jo helt utrolig godt for hele hovedstaden at blive bundet sammen på den her måde. Jeg synes, det er en stor dag for Danmark, sagde Mette Frederiksen efterfølgende.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, valgte at lægge vægt på, hvordan den nye udvidede metro kan bidrage til et sundere København.

- Selv om vi bliver kaldt verdens bedste by, kan vi blive bedre. Vi skal have bedre luft. Og det hjælper Cityringen med, sagde Frank Jensen.

arrow Husk metrotillæg på dit pendlerkort
01. oktober 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:00
arrow BILLEDSERIE: København åbnede ny metrolinje med en fest
29. september 2019 kl. 20:27 Opdateret: kl. 20:28
arrow Dronningen åbnede ny metrolinje
29. september 2019 kl. 18:00 Opdateret: kl. 18:32
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?