14. december 2018
Kim Wall blev i august 2017 dræbt af Peter Madsen i ubåden "UC3 Nautilus". Madsen er idømt livstid for drabet. Nu bliver sagen til en tv-serie.
Kim Wall blev i august 2017 dræbt af Peter Madsen i ubåden "UC3 Nautilus". Madsen er idømt livstid for drabet. Nu bliver sagen til en tv-serie.
Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabet på svenske Kim Wall bliver til tv-serie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabet på svenske Kim Wall bliver til tv-serie

Kim Walls forældre og efterforskeren fra drabssagen bliver del af processen med at skabe ny tv-serie.

Danmark - 11. oktober 2018 kl. 11:39
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om drabet på svenske Kim Wall er blevet omtalt massivt, og nu bliver sagen til en tv-serie.

Det skriver mediet Hollywood Reporter, og nyheden bekræftes i en pressemeddelelse. Det er den danske filminstruktør Tobias Lindholm, som skal skrive og instruere mini-serien om drabet på den svenske journalist.

Lindholm vil skabe serien i tæt samarbejde med efterforsker Jens Møller fra Københavns Politi og Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall.

I en pressemeddelelse oplyser Tobias Lindholm, at ubådsbyggeren Peter Madsen, der er dømt for drabet, ikke kommer til at være en del af serien.

- I produktionen af en krimiserie som denne, der er bygget på rigtige begivenheder og rigtige personers liv, kan og vil jeg ikke agere alene. Samarbejdet med Jens Møller og Ingrid og Joachim Wall er derfor afgørende, siger instruktøren i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg vil ikke lave en krimiserie, der lokker med gerningsmanden eller forbrydelsen. Derimod er jeg interesseret i menneskene og arbejdet, som opklarede forbrydelsen, såvel som menneskene, som må fortsætte med at leve deres liv trods forbrydelsen. Det er derfor en helt bevidst beslutning, at gerningsmanden ikke på noget tidspunkt vil fremtræde i serien.

Tobias Lindholm har tidligere fået hæder for sine film. Blandt andet blev han nomineret til en Oscar i 2016 for filmen "Krigen".

Kim Walls forældre forklarer, at de tidligt besluttede, at Kim Walls skæbne ikke skulle glemmes. Under sagen har de haft et tæt samarbejde med Jens Møller, der også deltog i Kim Walls bisættelse.

- Vores samtaler med både Jens og Tobias har fået os til at stole på, at historien om, hvordan drabet på Kim blev opklaret, vil blive fortalt fra det rette perspektiv og med respekten for alle, som kendte og elskede Kim, siger forældrene i en pressemeddelelse.

Tv-serien får på dansk navnet "Efterforskningen", og produktionen ventes at begynde næste år.

Det var i august 2017, at Kim Wall sejlede ud med Peter Madsen i ubåden "UC3 Nautilus".

Peter Madsen er siden i både by- og landsret idømt livstid for at have dræbt Wall og for efterfølgende at have parteret liget og smidt det i havet.