14. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dommer løslader rocker i sag om drabet på Nedim Yasar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dommer løslader rocker i sag om drabet på Nedim Yasar

Beviserne mod en fjerde person, der er sigtet for drab på radiovært, er tilsyneladende ikke så stærke.

Danmark - 29. januar 2019 kl. 10:25
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 35-årig mand nægter, at han sammen med tre andre planlagde og udførte drabet på den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar.

Det oplyser den mistænktes forsvarer tirsdag formiddag ved Retten på Frederiksberg. Efter et knap to timer langt retsmøde har dommeren da også valgt at løslade manden.

arrow Læs også: Politiet anholder fjerde mand for drab på Nedim Yasar

- Jeg mener ikke, at der er en tilstrækkeligt begrundet mistanke til, at han kan fængsles, siger dommeren, der også afviser politiets anmodning om i det mindste at opretholde anholdelsen i tre døgn.

Nedim Yasar blev likvideret med skud i hovedet 19. november sidste år, da han sad i sin bil i Københavns Nordvestkvarter.

I forvejen sidder tre andre mænd fængslet i sagen. Det har de gjort siden 6. december.

Den fjerde formodede gerningsmand blev anholdt mandag middag.

Manden, der er en kraftig fyr med undercut og tatoveringer i baghovedet, har ifølge sagens anklager forbindelse til rockergruppen Satudarah. Angiveligt var han indtil for ganske nyligt et særdeles højtstående medlem, skriver TV2.

Af sigtelsen mod den 35-årige fremgår det, at han ikke menes at have udført selve drabet. Ikke desto mindre har han ifølge politiet været så involveret i forbrydelsen, at han sigtes for drab.

Han har også tidligere haft en relation til Nedim Yasar - angiveligt var de to involveret i hashhandel på samme tidspunkt, skriver TV2.

Tilbage i 2008 blev den i dag 35-årige rocker idømt otte års fængsel for at have åbnet ild mod en mand i Rødovre. Ved skyderiet, der formentlig bundede i jalousi, undgik rivalen dog at blive ramt.

Ligesom den 35-årige menes to af de andre sigtede også at have en vis forbindelse til Satudarah. Det oplyser anklager Kristoffer Petersen.

Da de tre mænd på 22, 24 og 25 år blev anholdt, foretog politiet da også en ransagning mod et klubhus i Nordsjælland tilhørende gruppen.

To af de tre fængslede har desuden synlige tatoveringer med tallene 1923. 19 og 23 henviser i bandemiljøet til bogstaverne S og W. De står for "Satudarah MC West Area".

Politiet mener, at den 24-årige og den 25-årige stod for selve likvideringen på Nedim Yasar, mens den 22-årige og den senest anholdte skal have deltaget i blandt andet planlægningen.

Indtil for syv år siden var Nedim Yasar leder af bandegrupperingen Los Guerreros i Ballerup vest for København. Da han blev dræbt, arbejdede han som vært på Radio24syv.

På drabsaftenen havde han netop deltaget i en reception for sin bog "Rødder", der skulle udkomme den efterfølgende dag.

Bogen, som han skrev sammen med journalist Marie Louise Toksvig, handler om hans liv som kriminel og vejen ud af miljøet.

arrow Nedim Yasars formodede drabsmænd skal blive bag tremmer
18. januar 2019 kl. 11:09 Opdateret: kl. 11:10
arrow Ung trio skal blive i cellen for likvidering af radiovært
21. december 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 13:28
arrow Tre mænd fængsles 14 dage sigtet for drab på radiovært
07. december 2018 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:10
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?