15. januar 2021
Forsvarsminister Nick Hækkerup glæder sig over frigivelse af gidslerne og er stolt over soldaternes indsats. (Foto: TV 2) 
TV 2 viser helt nye optagelser af de to danske søfolk, Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn, der netop er blevet frigivet. Optagelserne fandt sted i lejren i Somalia for bare 14 dage siden. På torsdag 2. maj kl. 21.10 viser TV 2 den rystende dokumentar "De danske gidsler – mareridtet i Somalia", som giver et usminket billede af, hvad det vil sige at være gidsel i Somalia.
gallery icon

Se billedserie

Forsvarsminister Nick Hækkerup glæder sig over frigivelse af gidslerne og er stolt over soldaternes indsats. (Foto: TV 2) TV 2 viser helt nye optagelser af de to danske søfolk, Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn, der netop er blevet frigivet. Optagelserne fandt sted i lejren i Somalia for bare 14 dage siden. På torsdag 2. maj kl. 21.10 viser TV 2 den rystende dokumentar "De danske gidsler – mareridtet i Somalia", som giver et usminket billede af, hvad det vil sige at være gidsel i Somalia.
Foto: TV 2) // TV 2
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske specialstyrker henter gidsler inde på land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske specialstyrker henter gidsler inde på land

Forsvarsminister Nick Hækkerup glæder sig over frigivelse af gidslerne og er stolt over soldaternes indsats.

Opdateret 01. maj 2013 kl. 15:24
Danmark - 30. april 2013 kl. 20:00
Af Ritzau

Danske frømænd var helt inde på kysten i Somalia for at hente de frigivne gidsler.

Det skete med fregattens Iver Huitfeldts helikopter hængende i luften og med hjælp fra andre specialstyrker.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) glæder sig over, at de to danske søfolk og deres kolleger er blevet frigivet, og at de med hjælp fra danske soldater nu er i sikkerhed på fregatten Iver Huitfeldt.

arrow Læs også: De tidligere danske gidsler er nu tilbage i Europa

- Jeg vil gerne udtrykke min store glæde over frigivelsen og lykønsker søfolkene - Søren og Eddy, deres fire filippinske kolleger og deres pårørende, nu hvor deres forfærdelige situation endelig er afsluttet, siger Nick Hækkerup.

Forsvarsministeren glæder sig samtidig over, at danske specialstyrker efter frigivelsen bragte gidslerne i sikkerhed om bord på den danske fregat Iver Huitfeldt, der i øjeblikket opererer i området ud for Somalia.

- Vi kan fra dansk side være meget tilfredse med den indsats, som vores udsendte soldater har ydet for at bringe de frigivne søfolk i sikkerhed, siger Nick Hækkerup og fortsætter:

- Alle er nu sikkert tilbage på fregatten, hvor de frigivne gidsler har haft mulighed for at komme under kyndig lægebehandling, siger Nick Hækkerup.

De to danske søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopéz og deres fire filippinske kolleger er tirsdag frigivet efter 838 dage i fangenskab.

Skibet Leopard blev kapret af pirater 12. januar 2011. Piraterne fik ikke skibet med, men kidnappede den seks mand store besætning.

Ifølge TV2 indgik rederiet Shipcraft en aftale om frigivelse for en løsesum på mellem 30 og 40 millioner kroner den 14. april.

Torsdag blev den første del af løsesummen kastet ned, og tidligt tirsdag morgen blev endnu en portion løsepenge leveret til piraterne.

arrow Shipcraft bekræfter løsesum for gidsler på 39 millioner
03. maj 2013 kl. 12:53 Opdateret: kl. 09:59
arrow Pårørende: Ydmygende og forfærdelig gidsel-dokumentar
02. maj 2013 kl. 23:24 Opdateret: kl. 23:26
arrow Søvndal om danske gidsler: Omtalen har øget prisen
02. maj 2013 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:31
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?