25. maj 2020
Folkekirkens Nødhjælp har lørdag sat alle hjælpeaktiviteter i det nordlige Syrien på pause. Det skyldes sikkerhedssituationen, siger organisationens internationale direktør, Jonas Nøddekær. (Arkivfoto).
Folkekirkens Nødhjælp har lørdag sat alle hjælpeaktiviteter i det nordlige Syrien på pause. Det skyldes sikkerhedssituationen, siger organisationens internationale direktør, Jonas Nøddekær. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk ngo trækker sig midlertidigt fra at hjælpe i Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk ngo trækker sig midlertidigt fra at hjælpe i Syrien

Folkekirkens Nødhjælp har på grund af sikkerhedssituationen trukket sig midlertidigt fra det nordlige Syrien.

Danmark - 12. oktober 2019 kl. 23:27
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folkekirkens Nødhjælp har stoppet alle aktiviteter i det nordøstlige Syrien.

Det skriver DR.

Der er tale om en midlertidig beslutning, der er truffet af sikkerhedsmæssige årsager. Det fortæller Jonas Nøddekær, der er international direktør hos Folkekirkens Nødhjælp, lørdag aften.

arrow Læs også: USA trækker soldater væk fra kampe i det nordlige Syrien

- Det er selvfølgelig på grund af militæroperationen og de tyrkiske bombninger i de områder, hvor vi også har været aktive med nødhjælp.

- Vi bliver nødt til at tage bestik af sikkerhedssituationen og finde ud af, hvad der sker med den militæroperation, der er i gang, og hvordan den påvirker det arbejde, vi har haft i gang i længere tid, siger han til Ritzau.

Folkekirkens Nødhjælp står for en række projekter i det nordøstlige Syrien, der skal hjælpe de lokale.

Blandt andet oplyser og vejleder organisationen om, hvordan de undgår at blive ofre for landminer og andet ueksploderet ammunition, der er i landet.

Organisationen hjælper også med at genopbygge vandsystemer, at få skoler åbnet og at uddele nødhjælp. Jonas Nøddekær håber, at det arbejde snart kan genoptages.

- Jeg håber, at vi i virkeligheden allerede inden for de næste par dage har fået overblik over situationen, så vi i nogle af de områder, der ikke er berørte, eller i områder, hvor flygtninge fra berørte områder er taget hen, kan få gang i nødhjælpen igen, siger han.

Organisationens ansatte, der ikke er lokale, er lørdag rejst ud af landet. Jonas Nøddekær vil ikke fortælle, hvor mange hjælpearbejdere der er tale om. Der dog ingen danskere iblandt.

Tyrkiet gennemførte onsdag luftangreb og bombardementer langs den tyrkisk-syriske grænse. Offensiven er rettet mod den kurdiske gruppe YPG, som den tyrkiske regering anser for at være en trussel.

En lang række lande og organisationer har taget afstand fra Tyrkiets offensiv, herunder EU og Den Arabiske Liga.

Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) fortalte fredag, at Danmark sender ekstra 20 millioner kroner til at hjælpe de 100.000, der ifølge FN er blevet internt fordrevne på grund af offensiven.

arrow Europæiske IS-medlemmer del af masseflugt i Syrien
13. oktober 2019 kl. 14:28 Opdateret: kl. 14:30
arrow IS-familier i flygtningelejre flygter under bombardement
13. oktober 2019 kl. 10:31 Opdateret: kl. 10:32
arrow Trump: Vi skal beskytte egne grænser - ikke Syriens
13. oktober 2019 kl. 07:45 Opdateret: kl. 07:46
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?