17. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk grænsekontrol kommer under EU-lup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk grænsekontrol kommer under EU-lup
EU-eksperter vil de kommende dage ved selvsyn kontrollere, om de nye danske toldere overholder EU-lovgivningen
Danmark - 13. juli 2011 kl. 13:06
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
EU-Kommissionen sender nu en ekspertmission til Danmark for at kigge nærmere på den styrkede toldkontrol ved grænserne.

EU-eksperterne ankommer til Danmark torsdag og bliver til fredag, oplyser EU-kommissær for indre anliggender Cecilia Malmström i en pressemeddelelse.

- Den endelige beslutning om, hvorvidt de danske regler er i tråd med EU-lovgivningen om fri bevægelighed for varer, tjenesteydelser og personer, vil også afhænge af, hvordan de bliver gennemført i praksis, siger Malmström.

- Det er derfor, at kommissionen efter aftale med de danske myndigheder sender eksperter til Danmark i morgen for at undersøge, hvordan tiltagene er blevet implementeret, fortsætter hun.

I sidste uge satte regeringen gang i første fase af den styrkede grænsekontrol, da 50 ekstra toldere begyndte at udføre kontrol ved grænserne.

Men EU-Kommissionen vil nu se på nærmeste hold, om Danmark lever op til løfterne om, at tolderne udelukkende vil lave "stikprøvekontroller baseret på risikoanalyser", uddyber en talsmand for Cecilia Malmström.

EU-kommissæren understreger, at kommissionen i de seneste uger har haft "en konstruktiv dialog" med danske myndigheder omkring den styrkede danske grænsekontrol.

Samtidig har Danmark sendt et omfattende skriftligt materiale til Bruxelles med nærmere oplysninger.

Men EU-Kommissionen forbeholder sig fortsat ret til at bruge den nødvendige magt i henhold til EU-traktaterne, hvis undersøgelserne viser, at Danmark bryder EU-lovgivningen.

- Den fulde respekt for EU-reglerne vil blive sikret gennem fortsat overvågning og dialog med Danmark, siger Cecilia Malmström.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk