17. september 2021
EU-Kommissionen har på vegne af medlemslandene indgået en aftale med firmaet Novavax om indkøb af op til 20 millioner doser af en ny type covid-19-vaccine. (Arkivfoto)
EU-Kommissionen har på vegne af medlemslandene indgået en aftale med firmaet Novavax om indkøb af op til 20 millioner doser af en ny type covid-19-vaccine. (Arkivfoto)
Foto: Dado Ruvic/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmark køber 280.000 doser af ny coronavaccine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmark køber 280.000 doser af ny coronavaccine

Novavax-vaccinen er ikke godkendt af EU-Kommissionen endnu. Den forventes leveret fra november til januar.

Opdateret 11. august 2021 kl. 11:31
Danmark - 11. august 2021 kl. 10:14
Af Ritzau

Danmark køber 280.000 vaccinedoser mod corona fra Novavax til en samlet pris på cirka 37 millioner kroner.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at EU-Kommissionen på vegne af medlemslandene har indgået en aftale med firmaet Novavax om indkøb af op til 20 millioner doser af en ny type covid-19-vaccine.

Danmarks andel af aftalen er ifølge Sundhedsministeriet cirka 1,3 procent. Det svarer til 280.000 vaccinedoser til en samlet pris på cirka 37 millioner kroner.

Vaccinen fra Novavax er endnu ikke godkendt af EU-Kommissionen efter indstilling fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA).

Vaccinen bygger dog på velkendte teknologier, og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er tilfreds med aftalen.

- Selv om det nu går rigtig godt med vaccineudrulningen i Danmark, er det vigtigt, at vi fortsat følger udviklingen af nye vacciner tæt.

- Corona er stadig i vores samfund, og der kan på sigt blive behov for at inddrage andre vaccineteknologier end dem, Pfizer og Moderna er baseret på, siger han i pressemeddelelsen.

Det er endnu uvist, om Novavax-vaccinen skal indgå i det danske vaccineprogram. Her indgår vaccinerne fra Pfizer og Moderna. Danmark afventer blandt andet godkendelsen af den nye vaccine fra EMA.

Hvis vaccinerne fra Novavax godkendes af EU-Kommissionen, ventes den ifølge Sundhedsministeriet at blive leveret fra november 2021 til januar 2022.

Foreløbig har EMA godkendt fire vacciner. De er udviklet af Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson og AstraZeneca.

Novavax har tidligere oplyst, at firmaets vaccine er over 90 procent effektiv. Den beskytter mod alle varianter af virusset.

Synes du, at kommunen er der for dig?