18. maj 2021
Peter Skaarup og DF vil have Rejseholdet på gaden igen. (Arkivfoto)
Peter Skaarup og DF vil have Rejseholdet på gaden igen. (Arkivfoto)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF vil genoplive Rejseholdet i ny politiaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF vil genoplive Rejseholdet i ny politiaftale

På mandag præsenterer regeringen sit udspil til en ny flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden.

Danmark - 22. august 2020 kl. 11:50
Af Ritzau

Dansk Folkeparti vil genoplive Rejseholdet i forbindelse med de kommende politiforhandlinger.

Det siger gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup (DF), efter at justitsminister Nick Hækkerup (S) til Berlingske har løftet lidt af sløret for, hvad regeringens udspil til en ny flerårsaftale vil indeholde.

arrow Læs også: Løkke afviser advarsel fra Pind om ulovlighed i asylsag

- Grundlæggende mener vi, at vi skal genetablere Rejseholdet, hvor man har en drabsefterforskning, som kan køre 24/7. Og hvor der kommer eksperter ud og sikrer, at man får opklaret drab rundt omkring i politikredsene, siger Skaarup.

- Fordelen ved det er, at man også arbejder i weekenden, og man har fremmede øjne, altså andre end de lokale, som ser på tingene.

- Dermed får vi forhåbentlig opklaret de ultimative forbrydelser, altså drab, der ikke er blevet opklaret de seneste år, siger Skaarup.

Han henviser blandt andet til den meget omtalte Emilie Meng-sag, hvor en række medier, herunder DR, har påvist alvorlige fejl i efterforskningen af drabet på den 17-årige pige fra Korsør.

I interviewet med Berlingske siger Hækkerup, at regeringen vil samle otte nuværende specialenheder, herunder Søik, der populært kaldes Bagmandspolitiet, i en ny politikreds. Den nye kreds kan blive den 13. i landet og vil få 800 medarbejdere.

Den kan minde om Rejseholdet, medgiver ministeren. Men Skaarup er ikke sikker.

- Det står uklart for mig. Vi har ikke haft lejlighed til at høre det fra ministeren selv.

- Vi vil gerne se nærmere på det, ministeren kommer med. Det er godt, at han tænker tanker, men det er klart, at vi er nødt til at høre mere om indholdet i at oprette en 13. politikreds til de sværeste forbrydelser, siger Skaarup.

Rejseholdet blev i 2002 nedlagt i sin daværende form, og det blev endeligt nedlagt i 2010.

Venstres Preben Bang Henriksen, der er formand for Folketingets retsudvalg, siger til Berlingske, at "vinen bliver ikke bedre af at skifte flasken", og at det for Venstre bliver vigtigt at styrke Søik.

Støttepartierne De Radikale og SF ser umiddelbart mere positivt på ministerens udmelding.

Foruden Rejseholdet har DF fokus på, at der ifølge partiet skal uddannes 300 flere betjente om året, så der om ti år er 3000 flere betjente. Desuden vil partiet have permanent grænsekontrol.

SF vil have en særlig efterforskningsenhed, som skal efterforske forbrydelser i nære relationer. Det vil sige partnervold, stalking og voldtægt. Det siger SF's retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

- Noget tyder på, at vi får en samtykkebaseret voldtægtslovgivning, og det er rigtig godt. Men det har ingen effekt, hvis ikke efterforskningsarbejde og håndteringen af ofrene følger med, siger hun.

arrow Justitsministeriets top var orienteret om asylsag: Ikke svær jura
17. september 2020 kl. 09:41 Opdateret: kl. 09:42
arrow Topjurist advarede tidligt mod adskillelse af alle asylpar
16. september 2020 kl. 10:37 Opdateret: kl. 10:38
arrow Topchef i Statsministeriet var bekymret over arrogant Støjberg
04. september 2020 kl. 16:51 Opdateret: kl. 16:52
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?