16. oktober 2019
Regeringen skal til at give sig på nogle punkter, hvis et paradigmeskift og flere penge til de ældre skal nå at falde på plads i finanslovsforhandlingerne inden december, som regeringen tidligere har meldt ud. Det siger gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup. (Arkivfoto).
Regeringen skal til at give sig på nogle punkter, hvis et paradigmeskift og flere penge til de ældre skal nå at falde på plads i finanslovsforhandlingerne inden december, som regeringen tidligere har meldt ud. Det siger gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup. (Arkivfoto).
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF vælger ældre over infrastruktur i finanslovsforhandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF vælger ældre over infrastruktur i finanslovsforhandling

Ældre har for få penge, mener Dansk Folkeparti, som afholder sig fra at indgå aftaler, før problemet er løst.

Danmark - 15. november 2018 kl. 12:10
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er langt vigtigere, at økonomien for landets pensionister får et løft end at forhandle om nye tiltag om infrastruktur.

I hvert fald hvis det står til Dansk Folkeparti, som kræver forbedringer for de ældre, før andre områder kan få flere penge.

Det slår partiets gruppeformand, Peter Skaarup, fast i forbindelse med finanslovsforhandlinger torsdag. Her er et af emnerne netop infrastruktur.

- Når vi ikke lige i dag dukker op med en masse projekter, så er det, fordi vi skal være sikre på, at der er penge til pensionisterne i den her finanslov.

- Vi vil ikke på det her tidspunkt sige, at vi skal give 20 eller 50 millioner til det ene, andet eller tredje. Vi skal være sikre på, at problemet for pensionisterne bliver løst, og før vi har en fornemmelse af det, har vi ikke lyst til at give en masse bidrag eller tilskud på forskellige områder, siger han.

Regeringen forhandler i disse dage med støttepartiet Dansk Folkeparti om finansloven for 2019. Den skal være vedtaget i Folketinget inden nytår.

Til dagens møde var Dansk Folkeparti mødt op med tanker om, hvad der skulle ske angående landets infrastruktur.

Blandt andet mener partiet, at det ikke giver mening at investere milliarder i en ny bro over Vejle Fjord, som kun vil betyde nogle minutters besparelser for togrejsende.

Mødet, der varede cirka en time, blev en kort fornøjelse og uden store ryk frem i forhandlingerne.

- Det var ikke i dag, vi blev enige om nogen faste ting, men René Christensen (DF's finansordfører, red.) og jeg har god tid, og vi er stædige, siger DF's gruppeformand.

- Men det er klart, at vi snart forventer, at der sker noget.

Foruden bedre økonomi til pensionisterne kræver partiet også, at flygtninge i højere grad sendes til deres hjemlande, når det er muligt.

Her fornemmer Peter Skaarup, at finansminister Kristian Jensen (V) er begyndt at rykke sig nærmere DF.

- Jeg synes, der er sket noget, men vi er ikke i mål endnu, siger han.