19. maj 2019
Liberal Alliances miljøordfører, Carsten Bach, ser en generel tendens til, at den private ejendomsret er under pres. Det handler både om fredninger og eksempelvis om skrappere krav til, hvordan landmænd må dyrke deres jord, forklarer han. (Arkivfoto).
Liberal Alliances miljøordfører, Carsten Bach, ser en generel tendens til, at den private ejendomsret er under pres. Det handler både om fredninger og eksempelvis om skrappere krav til, hvordan landmænd må dyrke deres jord, forklarer han. (Arkivfoto).
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF-forslag om naturfredning deler blå partier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF-forslag om naturfredning deler blå partier

Danmarks Naturfredningsforening skal ikke kunne foreslå fredninger på egen hånd, lyder forslag. K afviser.

Danmark - 13. december 2018 kl. 12:15
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tiden er løbet fra, at en frivillig forening kan foreslå fredning af andre menneskers private ejendom.

Sådan siger Liberal Alliances miljøordfører, Carsten Bach, efter at Dansk Folkeparti har foreslået at fratage Danmarks Naturfredningsforening (DN) retten til at rejse fredningssager på egen hånd.

- Liberal Alliance har meget fokus på den private ejendomsret og at få beskyttet den, siger Carsten Bach.

LA har ikke taget endelig stilling til det konkrete forslag, men Carsten Bach er positivt stemt over for intentionen.

- Vi mener, at systemet skal ændres. Og det giver Dansk Folkepartis beslutningsforslag os en god anledning til at gøre, siger han.

Regeringspartneren De Konservative afviser derimod forslaget. Det fastslår gruppeformand Mette Abildgaard, der egentlig er på barsel, på det sociale medie Twitter.

- Vi ønsker ikke at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til at rejse fredninger - eller gøre det betinget af kommunal opbakning, skriver Mette Abildgaard.

Dansk Folkepartis forslag lyder, at Danmarks Naturfredningsforening fremover kun skal kunne foreslå fredninger i samarbejde med en eller flere kommuner eller staten.

I dag kan foreningen gøre det alene. DF foreslår også, at andre foreninger skal have samme ret som DN til at foreslå fredninger. Det er K positivt stemt over for. Mens LA ser mere skeptisk på den del af forslaget.

DF skal ikke regne med at få opbakning fra rød side af folketingssalen til forslaget om at kræve kommunal eller statslig opbakning til fredningsforslag.

- Man giver politikerne magten i stedet for befolkningen. Det synes jeg, er at gå den helt forkerte vej, siger De Radikales miljøordfører, Ida Auken.

Socialdemokratiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, kalder på Twitter DF's forslag for et "gigantisk tilbageskridt for naturen."

- Det vil føre til mindre fredet natur - og Danmark har allerede Europas bundrekord i fredet natur, skriver han.