29. maj 2020
Retten i Herning skal afgøre, om seks tiltalte er skyldige i tyveri af hospitalsudstyr fra sygehuset i Herning. (Arkivfoto)
Retten i Herning skal afgøre, om seks tiltalte er skyldige i tyveri af hospitalsudstyr fra sygehuset i Herning. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Colombianere anklages for tyverier for 13 millioner på sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Colombianere anklages for tyverier for 13 millioner på sygehus

Oplysninger fra FBI, Europol og andre myndigheder indgår i stor straffesag i Herning.

Opdateret 16. oktober 2019 kl. 13:24
Danmark - 16. oktober 2019 kl. 13:18
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En del af en påstået international kriminel organisation, som skal have stjålet kostbart udstyr på hospitaler, klinikker og sundhedscentre, er tiltalt i en sag ved Retten i Herning.

Her er seks colombianske statsborgere tiltalt for tyveri af sygehusudstyr for 13 millioner kroner fra sygehuset i Herning, skriver Herning Folkeblad onsdag.

Dette kup fandt angiveligt sted i februar. Men de seks er også under anklage for at have forsøgt at begå et tyveri fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

De seks er imidlertid blot en del af noget meget større, antyder et dokument fra det spanske indenrigsministerium, som Herning Folkeblad har haft adgang til.

Det fortæller, at spanske politiagenter indledte efterforskningen i begyndelsen af 2019 af "Operation Hipócrates". Sagen handler om tyverier af hospitalsudstyr i Spanien, Portugal, Frankrig, Tyskland og Danmark.

De stjålne sager skal have en samlet værdi af cirka 450 millioner kroner. De er angiveligt blevet videresolgt både i USA og Europa.

I efterforskningen har deltaget FBI, Europol samt colombiansk og dansk politi, skriver Herning Folkeblad.

Onsdag holdes retsmøde i sagen mod de seks, som alle er varetægtsfængslede.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?