22. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bolden stadig i spil efter maratonforhandlinger hos Løkke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bolden stadig i spil efter maratonforhandlinger hos Løkke

LA vil indgå finanslov og skatteaftale som samlet pakke, mens DF vil dele dem op. Løkke gør status fredag.

Danmark - 07. december 2017 kl. 23:25
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Partiformænd og ministre brugte hele torsdag dag og aften på at gå til og fra forhandlinger på Christiansborg og Slotsholmen, hvor en række ministerier holder til.

Trods den megen aktivitet står det torsdag aften ved 23-tiden klart, at forhandlingerne i Statsministeriet mellem de tre partiformænd i regeringen - ganske som ventet - ender uden en aftale.

arrow Læs også: Tidligere politirytter: Til hest er jeg synlig og effektiv

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde allerede onsdag, at han sigtede mod at gøre status på de tre forhandlingsforløb - finanslov, skat og udlændingestramninger - fredag middag.

Torsdag aften er meldingen fra Statsministeriet, at den målsætning står til troende.

Dansk Folkeparti ønsker at dele forhandlingerne op. Mens regeringen og særligt Liberal Alliance vil forhandle aftalerne samtidig.

- Der er en samtidighed i de her ting set fra Liberal Alliances side, og det tror jeg sådan set, der er en bred erkendelse for. Derfor tror jeg på, at hvis der er en vilje hos alle, så finder vi hinanden, siger LA-leder Anders Samuelsen.

Dansk Folkeparti har dog brugt halvanden uge på at tale om at dele forhandlingerne op. Partiet opfordrede tirsdag regeringen i direkte vendinger til at adskille forhandlingerne.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, understreger dog torsdag aften, at han er villig til at skrive under på en finanslovsaftale med det samme.

At blive enige om udlændingestramninger kan dog have lange udsigter. Thulesen Dahl henviser til, at juristerne først skal udarbejde notater, som vil tage tid at bearbejde ordentligt.

DF-lederen vil have sikkerhed for, at det er inden for rammerne af internationale konventioner. Samtidig ønsker han at gå til kanten af selv samme konventioner.

- Det er klart, at vi lægger vægt på, at det er gjort ordentligt, og at vi ikke efterfølgende får besked om, at det kunne vi bare have gjort bedre.

- Det skal gøres ordentligt, og det tager tid. Og der ligger vi ikke under for, at regeringen har et eller andet synspunkt om, at noget er knyttet sammen, siger han.

arrow Regeringen vil styrke erhvervsskoler men skærer 100 millioner
09. december 2017 kl. 14:39 Opdateret: kl. 14:40
arrow Læger skuffede over finanslov: Overser dagligdagens drift
09. december 2017 kl. 13:17 Opdateret: kl. 13:18
arrow Kommentator: LA's trusler er gift for regeringssamarbejdet
09. december 2017 kl. 11:50 Opdateret: kl. 11:52