26. maj 2020
En biljagt i Søborg nordvest for København endte tirsdag med, at betjente måtte affyre skud. Efter føreren forulykkede, forsøgte vedkommende at tage flugten til fods, men blev efterfølgende anholdt.
En biljagt i Søborg nordvest for København endte tirsdag med, at betjente måtte affyre skud. Efter føreren forulykkede, forsøgte vedkommende at tage flugten til fods, men blev efterfølgende anholdt.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betjente takler flugtbilist efter påkørsel og varselsskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjente takler flugtbilist efter påkørsel og varselsskud

Betjente har tirsdag affyret varselsskud mod person, der bevidst torpederede politibil under biljagt.

Danmark - 17. september 2019 kl. 17:53
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En biljagt i Søborg nordvest for København endte tirsdag eftermiddag med, at betjente måtte affyre to varselsskud.

Det fortæller vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Lars Jørgensen.

Betjentene eftersatte en bil, som de forsøgte at få til at stoppe. I stedet gik den pågældende fører til modangreb og påkørte betjentenes patruljevogn.

arrow Læs også: Politibil involveret i færdselsuheld: Tre lettere tilskadekomne

- Derefter eftersatte betjentene manden til fods, og i den forbindelse afgav man så to varselsskud, siger Lars Jørgensen.

- Det var fordi, at han bevidst har påkørt patruljen, og så har man vurderet, at han var en farlig mand, tilføjer vagtchefen.

Det er endnu uvist, hvorfor manden var så ivrig for at undslippe politiet. Ifølge Lars Jørgensen bunder sagen formentlig i en "relativt banal" forseelse af den nu tilbageholdte mand.

Efter føreren forulykkede, forsøgte han at tage flugten til fods. Selv om der blev affyret to varselsskud stoppede manden dog ikke.

- Han blev løbet op og på godt gammeldags taklet og anholdt med den fornødne magt, som det hedder, siger Lars Jørgensen.

Vagtchefen oplyser i øvrigt, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed nu vil undersøge sagen, hvilket er normal procedure, når betjente affyrer deres tjenestevåben.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?