15. juli 2020
Badende bringer sig i farlige situationer, fordi de undervurderer, hvor stærk vandet er.
Badende bringer sig i farlige situationer, fordi de undervurderer, hvor stærk vandet er.
Foto: Arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Badende bringer sig i farlige situationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Badende bringer sig i farlige situationer
Danmark - 07. august 2018 kl. 08:38
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt for mange badende bliver overrasket over forholdene i vandet og bringer sig selv i farlige situationer. Det siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Uge 30 gav livredderne den hidtil travleste uge i de 20 år, Trygfondens livreddere har været på stranden for at passe på de badende.

arrow Læs også: Besparelse droppet: Også livreddere på nordkysten næste år

- Børn og voksne blev taget af vinden, en surfer og en stand UP-paddler fik problemer med udstyret, og badegæster fik ildebefindende eller manglede kræfter til at komme tilbage på land. I alt var livredderne i aktion ved ni levreddende episoder.

Ud over de ni redningsaktioner i vandet, trådte livredderne til ved to livreddende aktioner på land, hvor en kvinde faldt af en galoperende hest i vandkanten, og en sommerhusgæst fik et alvorligt ildebefindende.
I alt gennemførte livredderne 17.810 indsatser, herunder de 11 livredddende indsatser.
Derudover var der 1.915 almindelige førstehjælpsindsatser samt 1.676 forebyggende aktioner og 14.208 oplysende aktioner.

Der var forskellige årsager til, at personerne kom i vanskeligheder i vandet, hvilket understreger, at de alvorlige situationer kan opstå på mange måder.

"De mennesker, vi redder i land, er alle blevet overrasket over de kræfter, som de er oppe i mod i vandet. Det kan være vinden, strømmen, afkøling eller udmattelse. Du kan hjælpe dig selv meget ved først og fremmest at lære at svømme og dernæst ved at have respekt for både vind- og strømforhold og ikke mindst for dine egne evner. Eksempelvis reddede vi en ung mand i land, som svømmede efter en bold, der drev væk fra ham og kammeraterne. Han var en dårlig svømmer og kom i problemer. I sådan en situation skal man hellere afskrive bolde og undgå at sætte livet unødigt på spil", fortæller Anders Myrhøj.

Han råder i stedet badegæsterne til at fortælle livredderne - hvis der er nogen til stede på stranden - at deres badedyr, gummibåd, bold eller lignende driver til havs. Så kan livredderne hente tingene ind og undgå, at der bliver slået unødig alarm, fordi nogen fx ser en tom gummibåd drive rundt ud for kysten.

arrow Truet af lukning: Livreddere giver stort afkast
19. september 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 15:41
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41
arrow Håber på fast livredder i Lynæs
15. august 2018 kl. 11:16 Opdateret: kl. 10:24
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?