27. september 2021
Amagerbanken udbyder aktier
Amagerbanken udbyder aktier
Foto: Torben Christensen /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Amagerbanken kæmper for overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amagerbanken kæmper for overlevelse
Kriseramte Amagerbanken udvider sit kapitalgrundlag. Men der er flere appelsiner, der skal falde ned i banken turban, før kabalen går op, og banken er reddet.
Opdateret 19. november 2009 kl. 10:32
Danmark - 19. november 2009 kl. 10:30
Af Ritzau
Amagerbanken skaffer nu flere penge til den kriseramte bank ved at udbyde nye aktier og obligationer i banken. Samlet sættes omkring 11 millioner aktier til salg, mens der udbydes obligationer for knap 720 millioner kroner.
arrow Læs også: Krak vil udløse kulegravning af Amagerbank

Med øvelsen er Amagerbanken tættere på at få del i bankpakke II. Men erhvervskommentator fra Politiken, Niels Lunde mener ikke, at Amagerbanken helt har afværget krisen.

- Det er den afgørende prøve, banken er ude i. Kommer der nok penge ind, kan de få et lån af staten via bankpakke II. Men lykkes det ikke, vil Amagerbanken bryde sammen og kaste håndklædet i ringen, siger Niels Lunde til TV2 News.

Amagerbanken skriver selv i prospektet, at lykkes øvelsen ikke, er det sandsynligt, at banken ikke kan fortsætte som selvstændig bank. Det kan i sidste ende betyde, at Amagerbanken vil være tvunget til at blive opkøbt, eller indgå i en konstruktion, hvor Finansiel Stabilitet overtage dele banken, og andre banker køber de sunde dele.

Amagerbanken sætter omkring 11 millioner aktier til salg til kurs 30, og det er eksisterende aktionærer, der har fortegningsret, oplyser banken. Derudover vil finansmanden Karsten Ree - kendt fra Den Blå Avis - der kan blive bankens redningsmand, blive tilbudt omkring 5,5 millioner aktier til kurs 30 og yderligere knap 550.000 aktier til kurs 45. Andre storaktionærer er Nykredit og PFA - men de har endnu ikke meldt ud, om de har tænkt sig at tage imod tilbuddet.

For yderligere at styrke bankens kapitalgrundlag udbydes obligationer for knap 720 millioner kroner med en løbetid på seks år. Kuponrenten er fast på 10,5 procent.
arrow Kunder flygter fra Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 12:38 Opdateret: kl. 22:41
arrow Ja til Amagerbankens redningsplan
22. juli 2010 kl. 12:24 Opdateret: kl. 22:43
arrow Aktionærer langer ud efter Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 11:33 Opdateret: kl. 13:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?