27. september 2021
ARKIV--Amagerbankens kreditorer og aktionærer risikerer at komme til at hænge på regningen efter bankens milliardstore ejendomsprojekter. (Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2010)
ARKIV--Amagerbankens kreditorer og aktionærer risikerer at komme til at hænge på regningen efter bankens milliardstore ejendomsprojekter. (Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2010)
Foto: Brian Bergmann /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Amagerbanken i højt spil om ejendomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amagerbanken i højt spil om ejendomme
Amagerbankens kreditorer og aktionærer risikerer at komme til at hænge på regningen efter bankens milliardstore ejendomsprojekter.
Opdateret 14. juni 2010 kl. 08:27
Danmark - 14. juni 2010 kl. 01:23
Af Ritzau
En kulegravning af en stribe af Amagerbankens store nødlidende kunder viser, at der er blevet kastet flere hundrede millioner kroner i at holde dem flydende i 2009.

Amagerbanken håber på den måde at kunne undgå at mindske tabene på de milliardstore ejendomsprojekter, hvor bankens sikkerheder er værdiløse. Det skriver dagbladet Børsen.
arrow Læs også: Krak vil udløse kulegravning af Amagerbank

Finanstilsynet har tidligere understreget, at bankens forventninger om, at boligmarkedet vender så meget, at det kan betale sig at poste penge i engagementerne i længere tid, er risikabel.

I værste fald vil det være bankens kreditorer og aktionærer, inklusive storaktionær Karsten Ree, som kommer til at stå med regningen ved en fejlslagen satsning.

Dagbladet Børsen har gennemgået regnskaberne for en stribe af bankens store kunder. I stort set alle har banken kun lovet finansiering indtil udgangen af 2010.

- Vi har løbende dialog med kunderne. Skal vi blive ved med at leje ud eller skal vi begynde at sælge? Vi vil vide, på hvilket grundlag, og vi vil vurdere markedet på det tidspunkt. Derfor tager vi et år ad gangen, siger Jørgen Brændstrup, topchef i Amagerbanken.

Finanstilsynet oplyste sidste efterår, at Amagerbankens store og svage engagementer er kendetegnet ved, at det kræver yderligere lån til kunderne at holde dem i live.
arrow Kunder flygter fra Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 12:38 Opdateret: kl. 22:41
arrow Ja til Amagerbankens redningsplan
22. juli 2010 kl. 12:24 Opdateret: kl. 22:43
arrow Aktionærer langer ud efter Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 11:33 Opdateret: kl. 13:52
Stemmer du til kommunalvalget i år?