17. september 2021
Alternativet præsenterer onsdag en iværksætterpakke med navnet "Et entreprenant Danmark - færre forhindringer, flere muligheder". Her ses partiformand Uffe Elbæk
Alternativet præsenterer onsdag en iværksætterpakke med navnet "Et entreprenant Danmark - færre forhindringer, flere muligheder". Her ses partiformand Uffe Elbæk
Foto: Scanpix/Linda Kastrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alternativet vil sikre færre forhindringer til iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alternativet vil sikre færre forhindringer til iværksættere

Alternativet præsenter onsdag en iværksætterpakke, som skal bedre forhold for landets iværksættere.

Opdateret 06. april 2016 kl. 02:16
Danmark - 05. april 2016 kl. 23:57
Af Ritzau

Alternativet offentliggør onsdag en plan, som ifølge partiet selv er overfinansieret, ambitiøs og skabt i samarbejde med dem, det handler om: Iværksætterne.

Det skriver Berlingske.

Planen kan således blive lakmusprøven på Alternativets iværksætterpolitik, som har været en helt central del af Alternativets politiske vision, siden Uffe Elbæk dannede partiet i 2013.

Fra begge sider i folketingssalen ses der positivt på pakken, selv om det kan blive svært at finde flertal for alle 26 punkter i Alternativets ambitiøse plan.

Iværksætterpakken med navnet "Et entreprenant Danmark - færre forhindringer, flere muligheder" indebærer udgifter for en halv milliard kroner, men øgede indtægter fra registreringsafgiften skal indbringe en milliard kroner og dermed kunne finansiere pakken dobbelt.

Blandt de 26 forslag er en toårig målrettet iværksætterydelse på 80 procent af dagpengesatsen til udvalgte modtagere og uddeling af 100 arbejds- og opholdstilladelser om året til særligt lovende internationale iværksættere.

Håbet fra det nye parti er, at de etablerede partier vil kigge ud over partifarver og andre reservationer, så initiativerne kan blive til konkret politik.

- Vi står over for nogle helt fundamentalt seriøse udfordringer, der skal løses på en ny måde. Der skal man tage det bedste af, hvad man kender.

- Det er derfor, der både er ting, man traditionelt ville kunne finde i rød og i blå blok i en god blanding med det grønne, som vi mener er vigtigt, siger Rasmus Nordqvist, Alternativets politiske ordfører og iværksætterordfører, til Berlingske.

Synes du, at kommunen er der for dig?