16. oktober 2021
ARKIVFOTO 2010 af Amagerbanken på Amager-- Amagerbankens skæbne skal afgøres torsdag. Men en række helt centrale personer omkring den kriseramte bank har ikke tænkt sig at dukke op til den ekstraordinære generalforsamling torsdag. Dermed er der skabt yder
ARKIVFOTO 2010 af Amagerbanken på Amager-- Amagerbankens skæbne skal afgøres torsdag. Men en række helt centrale personer omkring den kriseramte bank har ikke tænkt sig at dukke op til den ekstraordinære generalforsamling torsdag. Dermed er der skabt yder
Foto: Brian Bergmann /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktionærer langer ud efter Amagerbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktionærer langer ud efter Amagerbanken
Amagerbanken holder hånden over tidligere rigmænd, der får lov at blive i deres superhuse, lyder kritikken fra Dansk Aktionærforening.
Opdateret 22. juli 2010 kl. 13:52
Danmark - 22. juli 2010 kl. 11:33
Af Ritzau
Dansk Aktionærforening mener, at ledelsen i Amagerbanken bør gå af.

- Vi har ikke tillid til, at ledelsen er i stand til at genoprette banken. Hvor skulle de evner komme fra? Hvis de kunne det, havde de vel gjort det på et tidligere tidspunkt, lyder det fra Dansk Aktionærforenings talsperson

Anne Marie Skov Ringel.
arrow Læs også: Krak vil udløse kulegravning af Amagerbank

Dansk Aktionærforening begrunder kravet om ledelsens afgang med formand N.E. Nielsens mange øvrige hverv, samt at banken efter aktionærforeningens mening holder hånden over tidligere rigmænd.

- De får lov til at blive i deres superhuse, mens almindelige kunder, der har købt bankens produkter, jages, siger Anne Marie Skov Ringel.

Også formanden for bankens aktionærforening, Jørgen Christensen, er kritisk.

Han har bedt om en forklaring på de mange historier i medierne om nødlidende rigmænd, der lever på bankens nåde, samt om selskabet Gerhard International, som Amagerbanken overtog med store tab til følge, et selskab, som N.E. Nielsen sad i bestyrelsen for.

Aktionærforeningen anbefaler dog, at aktionærerne på torsdagens ekstraordinære generalforsamling stemmer ja til bestyrelsens forslag.

- Så vil aktien stige, og så kan vi aktionærer nå at sælge vores aktier, hvis vi ikke er tilfredse med de svar, vi får fra ledelsen i dag, siger Jørgen Christensen, der stillede flere end 20 spørgsmål til bankens ledelse.

- Hvis vi skal investere vores penge i Amagerbanken, så må etikken og moralen op, fastslog han.
arrow Kunder flygter fra Amagerbanken
22. juli 2010 kl. 12:38 Opdateret: kl. 22:41
arrow Ja til Amagerbankens redningsplan
22. juli 2010 kl. 12:24 Opdateret: kl. 22:43
arrow Amagerbank mangler tilsagn om nye penge
22. juli 2010 kl. 11:02 Opdateret: kl. 11:21
Rejser du til udlandet i år?