24. januar 2019
Stifter af Zentropa Peter Aalbæk har holdt sig fra selskabet, indtil rapporten om arbejdsmiljø var klar.
Stifter af Zentropa Peter Aalbæk har holdt sig fra selskabet, indtil rapporten om arbejdsmiljø var klar.
Foto: Scanpix/Kasper Palsnov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aalbæk vender tilbage til arbejdet på Zentropa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aalbæk vender tilbage til arbejdet på Zentropa

Arbejdstilsynet har undersøgt arbejdsmiljøet på Zentropa og har ikke konstateret nogle problemer.

Opdateret 09. januar 2018 kl. 09:02
Danmark - 09. januar 2018 kl. 09:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Filmproducenten Peter Aalbæk genoptager sit arbejde hos Zentropa indenfor de næste uger. Det skriver filmselskabet i en pressemeddelelse.

Han vender tilbage til sit arbejde, efter at filmselskabet har modtaget en tilbagemelding fra Arbejdstilsynet, som har undersøgt arbejdsmiljøet på Zentropa.

arrow Læs også: Peter Aalbæk: Det gamle svin i Herfølge er glad i låget

- Der blev ikke konstateret arbejdsmiljømæssige problemer på undersøgelsestidspunktet. Arbejdstilsynet har valgt at give Zentropa en vejledning omkring forebyggelse af problemer med psykisk arbejdsmiljø, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er tidligere blevet oplyst, at Peter Aalbæk, der er blevet anklaget for sexchikane, ville blive væk fra arbejde, indtil rapporten fra Arbejdstilsynet var klar.

Efter en stor MeToo-kampagne, der startede med anklager om seksuelle overgreb af den amerikanske filmmager Harvey Weinstein, kom Peter Aalbæk og Zentropa i offentlighedens søgelys.

I den forbindelse gennemførte selskabets ledelse dialogsamtaler med alle medarbejdere. Herefter er der blevet udarbejdet nye retningslinjer.

- Vejledningen ligger i fin tråd med de retningslinjer, Zentropa udstedte efter en intern møderække mellem ledelse og medarbejdere inden Arbejdstilsynets undersøgelse blev iværksat, lyder det tirsdag fra ledelsen i pressemeddelelsen.

- Vi har benyttet lejligheden til et 360 graders eftersyn af vores arbejdsmiljø og kultur, og det har været en meget givende intern proces.