26. juli 2021
Noddy Holder fylder den 15. juni 75 år. (Arkivfoto)
Noddy Holder fylder den 15. juni 75 år. (Arkivfoto)
Foto: Fryderyk Gabowicz/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 70'er glam-rock-stjerne pønser på comeback

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70'er glam-rock-stjerne pønser på comeback

Med sin karakteristiske stemme og sjove hat var Noddy Holder med til at revolutionere 70'ernes britiske musikscene. Den 15. juni fylder han 75 år.

Danmark - 15. juni 2021 kl. 07:00
Af Ritzau

I 70'erne var hans sprøde stemme ikke til at komme udenom. Det er den heller ikke i dag, hvor sange som "Far, far away" og "Cum On Feel The Noize" stadig vækker minder hos mange.

Noddy Holder, hedder manden, der som forsanger i Slade var med til at revolutionere den britiske musikscene.

Med spraglet tøj, skøre hatte, karakteristiske bakkenbarter og en flabet attitude udfordrede Holder den pæne og polerede rockstil, der dominerede i 60'erne.

Den 15. juni fylder Holder - med det borgerlige fornavn Neville - 75 år.

Navnet Noddy tog han, da han skulle finde sit kunstnernavn som musiker. I det midtvestlige England var Noddy dengang dialektslang for kondom. En passende indikator på Holders flabede attitude.

Karrieren med Slade strakte sig over 25 år. Bandet nåede i den tid at udgive 15 albums. Fire af dem lå på den engelske hitliste i en tid, hvor musikscenen også var domineret af kæmpe stjerner som David Bowie og Sweet.

Vækker de i starten nævnte sange ikke genklang, kan de fleste synge med på en tredje Slade-klassiker: Merry xmas everybody.

En sang, som bliver spillet så meget op til jul, at Holder selv inkasserer en årlig julebonus på omkring 800.000 pund, skriver den engelske avis Daily Mail. Det svarer til næsten syv millioner kroner.

Holder indstillede sin sangkarriere med Slades opløsning i 1991. Men det har ikke betydet et farvel til at optræde og underholde.

Siden har han medvirket i flere britiske tv-shows. Især er han kendt fra serien "Grimleys", hvor han spillede musiklæren Neville Holder. Han har også været vært på BBC's popquiz "A question of pop".

I efteråret 2020 fortalte han det britiske medie Daily Star, at han er begyndt at støve sine guitar-færdigheder af og gennem årene har skrevet en bunke sange.

Han strejfede tilmed tanken om at gøre comeback. Men det bliver ikke i Slade-regi, fortalte han.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022