17. maj 2021
En 48-årig mand er fængslet i fire uger for drabet på Maria Møller Christensen i Herning nytårsnat. Manden nægter, men kærede ikke fængslingen.
(Foto: Privatfoto/Scanpix 2010)
gallery icon

Se billedserie

En 48-årig mand er fængslet i fire uger for drabet på Maria Møller Christensen i Herning nytårsnat. Manden nægter, men kærede ikke fængslingen. (Foto: Privatfoto/Scanpix 2010)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 48-årig fængslet for drabet på Maria

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

48-årig fængslet for drabet på Maria
En 48-årig mand er fængslet i fire uger for drabet på Maria Møller Christensen i Herning nytårsnat. Manden nægter, men kærede ikke fængslingen.
Opdateret 28. januar 2010 kl. 08:53
Danmark - 27. januar 2010 kl. 17:40
Af Ritzau
En 48-årig mand blev onsdag ved Retten i Herning varetægtsfængslet i fire uger for drabet på Maria Møller Christensen i Herning nytårsnat.

Manden nægter sig skyldig i at have dræbt den 20-årige kvinde ved at slå hende og derefter kvæle hende med strømpebukser, men kærede ikke fængslingen.
arrow Læs også: 37.000 kroner for uberettiget fængsling

Han afviser også sigtelsen om voldtægt eller en anden form for seksuelt overgreb.

Dommerens kendelse faldt efter et godt tre timer langt, lukket forhør.

Den sigtede fremstod sammenbøjet og med en hætte snurret godt fast om hovedet.

Øjnene kunne man dårligt se på den lille mand, der havde armene krampagtigt låst foran sig.

Dommeren lukkede dørene for offentligheden med henvisning til, at politiet skal afhøre vidner igen, og at disse vidner ikke skal kunne læse i avisen om mandens forklaring.

Manden har samme alder som den mand, der i tre uger sad fængslet for drabet på Maria Møller Christensen, indtil han blev frikendt af en dna-test. Netop en dna-test førte til anholdelsen af den nu fængslede, der også bor i ejendommen på Rolighedsvej, hvor den 20-årige kvinde blev fundet dræbt i vaskekælderen.

Den senest anholdte sigtes for drab og forsøg på voldtægt, subsidiært, som det hedder juridisk, for anden kønslig omgang ved at anvende vold eller true med vold over for den 20-årige.

Dommeren fandt mistanken "begrundet" og sagde om fængslingen, at den 48-årige på fri fod ville kunne slette spor og påvirke vidner.
arrow Mere dna peger på 48-årig i Maria-sag
23. februar 2010 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:54
arrow Jan Lindholt vil sagsøge medier
12. februar 2010 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:53
arrow Uskyldig blev stemplet som utroværdig
08. februar 2010 kl. 15:25 Opdateret: kl. 15:27
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?