1. juni 2020
21 danskere befinder sig på krydstogtskibet Costa Deliziosa, der skal ankomme i Italien 26. april. Men det er endnu usikkert, hvilken havn. (Arkivfoto).
21 danskere befinder sig på krydstogtskibet Costa Deliziosa, der skal ankomme i Italien 26. april. Men det er endnu usikkert, hvilken havn. (Arkivfoto).
Foto: Manuel Silvestri/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 46 danskere sejler stadig rundt på krydstogtskibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

46 danskere sejler stadig rundt på krydstogtskibe

21 danskere er på skib med kurs mod Italien med ankomst 21. april. Men det er endnu usikkert hvilken havn.

Danmark - 31. marts 2020 kl. 21:03
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere danskere befinder sig trods coronakrisen fortsat på krydstogtskibe.

Således er Udenrigsministeriet bekendt med 46 danskere, som befinder sig på krydstogtskibe. Det oplyser ministeriet i en mail.

21 af dem befinder sig på skibet Costa Deliziosa, ni danskere på Azamara Pursuit, seks på Celebrity Eclipse og ti på MSC Magnifica.

Udenrigsministeriet oplyser, at det følger situationen tæt og er i løbende dialog med rederier og de rejseselskaber, som har passagerer om bord.

I en mail tirsdag skriver Udenrigsministeriet, at Costa Deliziosa med de 21 danskere befinder sig nord for Seychellerne med retning mod Suezkanalen. Det ventes at fortsætte sin rute mod Italien.

- Costa har dags dato meddelt rejsebureauerne med passagerer om bord, at rederiet er i kontakt med italienske myndighed med henblik på at finde en egnet havn til anløb den 26. april 2020, oplyser Udenrigsministeriet.

Dermed står det altså endnu ikke klart, hvilken havn skibet skal anløbe, når det kommer til Italien.

Rederiet for skibet med de 21 danskere oplyser ifølge Udenrigsministeriet, at der ikke er tilfælde af coronavirus om bord på skibet.

Udenrigsministeriet oplyser, at det i samarbejde med ambassader og generalkonsulater står til rådighed for samarbejde med rejseselskaberne, hvis der er udfordringer ved videre rejse.

I sidste uge kom de sidste danskere fra krydstogtsskibene Costa Luminosa og Costa Pacifica i Italien hjem til Danmark med særfly.

For flere af dem blev hjemrejsen vanskeliggjort af, at det ene af skibene befandt sig midt på Atlanterhavet, da Udenrigsministeriet bad alle danskere om at komme hjem fra deres udlandsrejser.

Samtidig havde flere passagerer om bord på det ene skib været ramt af coronavirus, hvilket også var med til at besværliggøre processen.

Tirsdag er omkring 1800 danskere registreret i Udenrigsministeriets krisedatabase over danskere, som er strandet i udlandet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?