30. september 2020
Det høje antal smittede i sundhedssektoren skal ses i lyset af, at medarbejdere i denne sektor bliver testet mest og oftest. (Arkivfoto)
Det høje antal smittede i sundhedssektoren skal ses i lyset af, at medarbejdere i denne sektor bliver testet mest og oftest. (Arkivfoto)
Foto: ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 30 procent af smittede i Danmark arbejder i sundhedssektoren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30 procent af smittede i Danmark arbejder i sundhedssektoren

Læger, sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter står for en stor andel af de virussmittede i Danmark.

Danmark - 30. maj 2020 kl. 01:49
Af Ritzau

30 procent af alle coronasmittede i Danmark arbejder i social- og sundhedssektoren.

Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut ifølge Berlingske.

Helt præcist er 3391 af de lidt over 11.000 smittede ansat i sektoren som blandt andet sygeplejersker, læger og social- og sundhedsassistenter.

De 11.000 dækker over alle, der på et tidspunkt har været smittet, eller er smittet.

Niels Høiby, der er overlæge og professor i klinisk mikrobiologi ved Rigshospitalet og medlem af Region Hovedstaden for Liberal Alliance, kalder tallet utroligt.

- De tal fortæller mig generelt, at det er risikabelt at arbejde i sundhedssektoren, og at myndighederne justerede teststrategien for sent. I starten var instrukserne og værnemidlerne ikke tilstrækkelige, siger han til Berlingske.

Det høje antal smittede i sundhedssektoren skal også ses i lyset af, at medarbejdere i denne sektor bliver testet mest og oftest.

Jens Lundgren, der er professor på Infektionsmedicinsk Klinik på Rigshospitalet, siger til Berlingske, at teststrategien er skyld i det høje tal.

Han peger på, at patienter ikke blev testet i begyndelsen, hvis ikke de udviste symptomer på Covid-19. Derfor brugte sundhedsmedarbejdere ikke altid værnemidler, og så risikerede de at blive smittet, siger han.

Helene Bilsted Probst, der er Centerchef i Sundhedsstyrelsen, vil ikke svare Berlingske, hvorfor der ikke tidligere var krav om at teste patienter og personale uden symptomer.

Hun henviser til, at styrelsen i januar udsendte retningslinjer om, hvordan Covid-19 skulle håndteres i sundhedssektoren.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ønsker ikke at stille op til interview, men henviser til Sundhedsstyrelsen.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?