20. september 2020
Østjyllands Politi vurderer, at en skudepisode natten til fredag på Vilhelm Bechs Vej i Viby J er banderelateret. (Arkivfoto)
Østjyllands Politi vurderer, at en skudepisode natten til fredag på Vilhelm Bechs Vej i Viby J er banderelateret. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 20-årig skudt ned i formodet bandeopgør i Viby J

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-årig skudt ned i formodet bandeopgør i Viby J

To mænd flygtede fra gerningssted i bil i høj fart. Politiet vurderer, det er banderelateret.

Danmark - 22. marts 2019 kl. 08:51
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 20-årig mand er natten til fredag blevet skudt ned under et formodet bandeskyderi i Viby J ved Aarhus.

Manden blev ramt af flere skud, men overlevede, og hans tilstand er ifølge Østjyllands Politi stabil.

Skudepisoden fandt sted på Vilhelm Becks Vej, som i forbindelse med politiets efterforskning var afspærret mellem Chr. X's Vej og Rosenvangs Allé. Politiet modtog anmeldelsen klokken 00.32.

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at der blev affyret mindst tre skud, og at gerningsmanden kørte fra stedet i en personbil sammen med en anden person.

Politiet vurderer, at episoden hænger sammen med en verserende bandekonflikt i Aarhus.

Bilen kørte fra gerningsstedet i høj fart i retning mod Rosenvangs Allé. Politiet efterlyser vidner, som måtte have set eller hørt skyderierne, eller som kan bidrage med andre oplysninger til efterforskningen.

Politiet oplyser, at man af hensyn til den videre efterforskning ikke på nuværende tidspunkt ønsker at oplyse yderligere om sagen.

Bandekonflikten i Aarhus udspiller sig mellem to grupper, der har tilknytning til henholdsvis Trillegården i Hasle og Kalmargade i Aarhus N.

Mandag i denne uge valgte Østjyllands Politi at forlænge varigheden af en såkaldt visitationszone frem til 16. april. Det skete netop med begrundelse i bandekonflikten, der ifølge politiet handler om hash.

Østjyllands Politi valgte desuden at udvide zonens udstrækning.

En visitationszone medfører, at politiet uden konkret mistanke kan kropsvisitere personer og ransage køretøjer. Normalt kræver det, at politiet har en "rimelig grund", som det hedder i retsplejeloven.

I forbindelse med udvidelsen af zonen oplyste politiet mandag, at der i løbet af fire uger er beslaglagt 22 stikvåben, 18 slagvåben, 12 peberspray, 8 andre våben, 3 skydevåben og 4 skudsikre veste.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?