21. november 2017
En 16-årig dreng blev mandag aften dræbt af skud ved Ragnhildgade på Østerbro i København. Københavns Politi rykkede talstærkt ud og søger vidner til skyderiet.
En 16-årig dreng blev mandag aften dræbt af skud ved Ragnhildgade på Østerbro i København. Københavns Politi rykkede talstærkt ud og søger vidner til skyderiet.
Foto: Scanpix/Thomas Sjørup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16-årig blev fundet dræbt af skud i baggård i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16-årig blev fundet dræbt af skud i baggård i København

Københavns Politi ser ikke umiddelbart tegn på, at skuddrab på Østerbro har bånd til bandekonflikt.

Danmark - 17. oktober 2017 kl. 00:19
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 16-årig dreng er blevet erklæret død, efter at han mandag aften blev ramt af flere skud omkring Ragnhildgade på Østerbro i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse kort efter midnat.

arrow Læs også: Lokalsamfund på Nørrebro er i chok efter drab på teenager

Tirsdag morgen lyder det fra politiet, at der ikke er indikationer på, at der er tale om et bandeskyderi, men at man efterforsker bredt.

Politiet modtog anmeldelsen om et skyderi i området klokken 21.05.

Umiddelbart efter blev drengen fundet livløs i en gård bag Ragnhildgade 48, og kort efter blev han af en ambulancelæge erklæret død.

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt fastslå, hvad der ligger bag skyderiet, sagde vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen omkring midnat.

- Men vi har stort behov for at høre fra vidner, der har set noget af interesse op til skyderiet, samt de bekendte, som den 16-årige var sammen med tidligere mandag aften, tilføjede han.

De pårørende er underrettet. Politiet var ud på natten efter eget udsagn fortsat massivt til stede i området i forbindelse med efterforskningen og for at opretholde tryghed.

Københavns Politi opfordrer vidner til at kontakte politiet på 33141448.

I løbet af sommeren har der i hovedstaden været en bølge af skyderier på åben gade. De kan ifølge politiet især henføres til stridigheder mellem banden Loyal To Familia og en anden gruppe på ydre Nørrebro og Østerbro.

I løbet af sommeren er over 50 personer blevet varetægtsfængslet for våben, skud og andre forbrydelser i forbindelse med konflikten. Desuden er flere end 20 skydevåben blevet beslaglagt.

Ikke desto mindre fortsætter skyderierne, og også flere tilfældige personer er blevet ramt af kuglerne. Således blev en svensk kvinde på cykel truffet af skud, da hun kom trillende nær Den Røde Plads en nat i september.

Et af de seneste gadeskyderier i København fandt sted natten til lørdag 7. oktober. På Tomsgårdsvej blev en 21-årig mand ramt af et eller flere skud.

I et forsøg på at dæmpe forbrydelserne har politiet gjort brug af muligheden for at suspendere de almindelige regler i retsplejeloven.

I de såkaldte visitationszoner kan betjente undersøge personer og biler uden at have nogen mistanke.

I sidste uge besluttede politidirektør Anne Tønnes sig for den femte forlængelse af visitationszone. Og Ragnhildgade, hvor den 16-årige dreng blev dræbt, ligger netop i det berørte område.

arrow 16-årig dræbt efter boldspil - ikke et tilfældigt offer
17. oktober 2017 kl. 14:17 Opdateret: kl. 14:18
arrow Politiet rykker ud til nyt skyderi på Nørrebro
16. oktober 2017 kl. 21:43 Opdateret: kl. 21:44

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk