23. oktober 2021
De ansøgere, der ikke fik en studieplads, vil blive kontaktet af Studievalg Danmark. (Arkivfoto)
De ansøgere, der ikke fik en studieplads, vil blive kontaktet af Studievalg Danmark. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10.686 skuffede studieansøgere får sms med tilbud om hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10.686 skuffede studieansøgere får sms med tilbud om hjælp

Som noget nyt vil afviste, kvalificerede ansøgere få et tilbud om råd og vejledning på sms.

Danmark - 28. juli 2020 kl. 09:34
Af Ritzau

Mens næsten 70.000 natten til tirsdag kunne glæde sig over, at de fik plads på det studie, de havde søgt, måtte 10.686 notere sig, at de ikke kom ind.

De kan nu se frem til at blive kontaktet af Studievalg Danmark med tilbud om hjælp. Det fortæller direktør for Studievalg Danmark Mathilde Tronegård.

arrow Læs også: Anderledes studiestart i coronaens kølvand

- De kvalificerede, afviste ansøgere får i dag et afslagsbrev fra ministeriet, og fra i morgen tidligt vil de også modtage en sms, der fortæller dem, at de har mulighed for at søge vejledning hos os.

- Vi har så til gengæld masser af vejledere på arbejde både ved telefonerne men også fysisk ude i landet, hvor vi har udvidet vores åbningstider i de fire største byer markant, fortæller hun.

Kontakten sker vi sms og mail men ikke ved eksempelvis opsøgende telefonopkald. Det ville da også være noget af en ringeliste for Studievalg Danmarks små 100 medarbejdere.

- Vi gør det sådan her, fordi de unge skal være klar til og have lyst til en samtale om deres muligheder og planer. Man skal ikke bare ringes op, siger Mathilde Tronegård.

Det er nemlig langt fra alle de afviste, der har behov for råd og vejledning. Ifølge Mathilde Tronegård er en del af dem folk, der allerede har en uddannelse, men har søgt en ny, eller godt har vist, at ansøgningen ikke havde store chancer.

- De er ikke rystede, for de vidste godt, at chancerne er små og havde egentlig forventet ikke at komme ind, fortæller direktøren og fortsætter:

- Men der er selvfølgelig også en stor andel, der sidder i dag og er brandskuffede.

Hos Studievalg Danmark kan de få hjælp til at forstå, hvorfor de ikke kom ind, og vejledning i, hvad de realistisk kan forvente at komme ind på af uddannelse.

- Vi kan vejlede om eksempelvis ledige pladser. Men man skal ikke starte studie for enhver pris, da motivation og faglig interesse er afgørende.

- Men der kan jo være en uddannelse, man ikke har fået øjnene op for. Eller den samme uddannelse, man har søgt, i en anden by, siger Mathilde Tronegård.

arrow Matematiske uddannelser kaster ofte største indkomster af sig
28. juli 2020 kl. 11:52 Opdateret: kl. 11:54
arrow Corona betyder mere fjernundervisning for nye studerende
28. juli 2020 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:28
arrow Presset på studieboliger er størst i København
28. juli 2020 kl. 06:29 Opdateret: kl. 06:30
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?