Det er nødvendigt med ekstern undersøgelse for at genoprette tilliden til Danske Bank, vurderer tilsyn.
Danske Bank er blevet pålagt at lave en ekstern undersøgelse i forlængelse af sagen om forkert opkrævning af gæld for tusindvis af kunder.
Det fremgår af en meddelelse fra Finanstilsynet, som Danske Bank har offentliggjort.
Sagen om forkert opkrævning af gæld er blevet afdækket af TV2 og Berlingske, som har afsløret, at banken har opkrævet omkring 50 millioner kroner fra tusindvis af kunder, som ikke var berettiget.
Danske Bank fik i september fire påbud af Finanstilsynet i sagen. Banken har iværksat en række tiltag for at undgå gentagelser i fremtiden, og det er den del, som Finanstilsynet vil have en undersøgelse af.
Finanstilsynet vurderer, at Danske Bank ikke har den fornødne ekspertise til at afgøre, om de tiltag, banken har sat i søen for at rette op fejlene, er tilstrækkelige. Samtidig er det vigtigt, at omverdenen har tillid til bankens gældinddrivelse, skriver tilsynet.
Danske Banks topchef, Chris Vogelzang, er enig i behovet for en ekstern undersøgelse.
- Det er en kompleks sag, og derfor hilser vi tilsynets beslutning om, at vi skal hyre ekstern partner med de rigtige kompetencer til at gennemgå de skridt, vi har og vil tage, velkommen.
- Vores klare fokus har hele tiden været at undersøge sagen til bunds, rette fejlene og kompensere alle berørte kunder, siger han i en skriftlig kommentar.
/ritzau/
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her