23. januar 2021
Claus Oxfeldt stopper som formand for Politiforbundet (Arkivfoto)
Claus Oxfeldt stopper som formand for Politiforbundet (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oxfeldt stopper som formand for Politiforbundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oxfeldt stopper som formand for Politiforbundet
Opdateret 26. november 2020 kl. 20:44
Danmark - 26. november 2020 kl. 17:11
Af Ritzau

Siden 2013 har Claus Oxfeldt stået i spidsen for politibetjentenes fagforening. Han har fået nyt job i Kriminalforsorgen.

Formand for Politiforbundet Claus Oxfeldt forlader sin post ved årets udgang til fordel for et nyt job hos Kriminalforsorgen.

Det skriver Politiforbundet i en pressemeddelelse.

Dermed ender den 58-årige politimand med at have stået i spidsen for landets politibetjente i godt syv et halvt år. Han tiltrådte som forbundsformand 1. juni 2013.

- Jeg har fået muligheden for et spændende, nyt job, og det har jeg sagt ja til. Det glæder jeg mig helt vildt til, og det er noget helt andet end mit nuværende arbejde.

- Jeg var ude i nogle overvejelser for halvandet år siden, om hvad jeg skulle fremover, og så opstod der en mulighed for et vanvittigt spændende job som områdechef for sikkerhed i Kriminalforsorgen Hovedstaden, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Kriminalforsorgen Hovedstaden driver fængsler og arresthuse i København, Nordsjælland, på Bornholm og Færøerne.

I løbet af Claus Oxfeldts tid som forbundsformand har politiet været centrum for flere politiske forhandlinger, som blandt andet har ført til oprettelsen af en ny politiskole i Vestdanmark og en kadetuddannelse.

Desuden har der været fokus på politiets ressourcer.

- Det er lykkedes os at overbevise politikerne om, at der ikke er en sammenhæng mellem antal politifolk og antal opgaver. Derfor er man nødt til at udvide politistyrken, og det har man gjort løbende de senere år.

- Det har været et langt, sejt træk, siger Claus Oxfeldt.

Formandens opsigelse kommer på et tidspunkt, hvor en længe ventet flerårsaftale for politiet er på trapperne. Aftalen er blevet forhandlet af Folketingets partier i løbet af efteråret.

- Jeg havde da håbet på, at forhandlingerne var afsluttet, inden jeg meldte ud, at jeg skulle stoppe, siger Claus Oxfeldt.

Han understreger, at han er formand frem til 1. januar – og at de politiske forhandlinger på politiområdet ventes afsluttet inden årets udgang.

Som fagforening er Politiforbundet ikke med i selve forhandlingerne, men har forsøgt at præge forhandlingerne med sine synspunkter.

Claus Oxfeldts afløser skal vælges ved en ekstraordinær kongres af Politiforbundets delegerede.

/ritzau/

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?