25. september 2021
Kuga PHEV bliver Fords første plug-in hybrid i Europa, der kan køre op til 56 km på ren strøm, målt efter den nye WLTP-målemetode.
gallery icon

Se billedserie

Kuga PHEV bliver Fords første plug-in hybrid i Europa, der kan køre op til 56 km på ren strøm, målt efter den nye WLTP-målemetode.
Foto: Fordi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lav pris på ny SUV plug-in hybrid kan give priskrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lav pris på ny SUV plug-in hybrid kan give priskrig

Den nye Ford Kuga underbyder prisen på markedets mest solgte plug-in hybrid.

Biler - 24. januar 2020 kl. 13:11
Af Christian Schacht

Ford ryster konkurrenterne. Når den helt nye mellemklasse-SUV Kuga kommer til Danmark til april, bliver det med en ekstraordinær lav pris på plug-in hybriden, som kan lades op i en stikkontakt.

Den vil koste fra kun 270.090 kr., og det er vel at mærke med en kraftig benzin-og ditto elmotor, som giver en samlet ydelse på hele 225 hk. Til sammenligning koster Danmarks mest populære plug-in hybrid, Kia Niro, 5.000 kr. mere, og den er markant mindre og yder kun 141 hk.

»Ford Kuga Plug-in Hybrid kan blive en af Danmarks mest solgte biler med den lave pris,« siger Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

Jan Lang forventer, at konkurrenterne bliver nødt til at rykke på sig.

»Der kan blive tale om priskrig på plug-in hybrider, for Kuga er usædvanlig billig, prisen er nærmest sensationel lav,« siger han.
Ford Kuga Plug-in Hybrid har et batteri med en kapacitet på 14,4 kWh, og sammen med elmotoren, der yder 88 kW eller 120 hk, giver det en officiel elektrisk rækkevidde på op til 56 km efter WLTP-målemetoden. Bilen er forhjulstrukket.

Lavt benzinforbrug er lig med lav afgift

Hos Ford Danmark har man allerede åbnet for salget. Ifølge pressechef Lene Dahlquist er der en logisk forklaring på prisen.

»Den lave pris skyldes en kombination af et effektivt power-split hybridsystem, der optimerer rækkevidden både ved kørsel på el og med brændstof, hvilket er en fordel for miljøet og favoriseret af det nuværende afgiftssystem,« siger hun.

Prisen på Kuga Plug-in Hybrid er markant lavere end på resten af modelprogrammets almindelige benzin-og dieselmotorer. En Kuga med 1,5 benzinmotor, der yder 150 hk, vil til sammenligning koste fra 305.000 kr.


Foto: Ford
Konkurrenterne skal passe på

Meget tyder på, at lanceringen af Kuga, som er en komplet nyudviklet konstruktion, vil ændre markedet for denne biltype markant.
Flere lignende plug-in hybrider er nemlig på vej, bl. a. Citroën C5 Aircross, Opel Grandland X, Peugeot 3008 og Toyota Rav4. Flere af disse får dog op mod 300 hk og træk på alle fire hjul som standard.
Hos Kia Danmark har man bemærket den nye situation.

»Der er vist ingen tvivl om, at konkurrencen på de elektrificerede biler bliver skærpet i år. Kia lancerer yderligere en Ceed SW PHEV (plug-in hybrid, red.) lige om lidt samt en XCeed PHEV til april. Derfor skal vi under alle omstændigheder repositionere Niro PHEV - både i forhold til vores eget modelprogram og i forhold til markedet,« siger Lene Mejdal Iversen, der er pr-koordinator hos Kia Import Danmark.

Mitsubishi har en af de mest populære plug-in hybrider med Outlanderen, og her har man sat vognen ned med 35.000 kr., så den store SUV nu koster fra 300.000 kr.

Billede

Stemmer du til kommunalvalget i år?