17. april 2021
Martin Wolffbrandt og de konservative vil ikke give dispensation til Pankas. Foto: Jan F. Stephan
gallery icon

Se billedserie

Martin Wolffbrandt og de konservative vil ikke give dispensation til Pankas. Foto: Jan F. Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Wolffbrandt om Pankas-dispensation: Stop søforklaringerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wolffbrandt om Pankas-dispensation: Stop søforklaringerne
Allerød - 24. februar 2021 kl. 07:12
Af Martin Stokkebro Moestrup

"I bund og grund handler det om, at et samlet byråd har lovet borgerne ikke at give dispensationer i Farremosen. Det løfte skal vi stå ved. Det er den korte version. Hvis vi som politikere ikke står ved vores løfter, bliver det et stort rod, hvor borgerne ikke ved, hvad de kan regne med."

Sådan siger Det Konservative Folkepartis medlem af teknik-, erhverv-, plan- og miljøudvalget (TEPMU) i Allerød Kommune, Martin Wolffbrandt, forud for beslutningen om at give asfaltvirksomheden Pankas dispensation for lokalplanen i erhvervsområdet Farremosen. En dispensation ham og hans parti vil stemme imod.

Pankas ønsker at bygge 1,16 meter højere end det tilladte for at lave en inddækning af dele af anlægget, hvilket, virksomheden mener, vil reducere lugtgenerne. Dispensationen skal drøftes og tages beslutning om torsdag på et ekstraordinært møde i først TEPMU, siden økonomiudvalget og efterfølgende så på aftenens ordinære byrådsmøde.

Hvis og hvis

I Allerød Nyt i sidste uge var formanden for TEPMU, Miki Dam Larsen (S), ude og sige, at han ikke mener, at Pankas fortjener en dispensation, men at det kunne, trods løftet fra politikerne, være den bedste løsning for naboerne, hvis en dispensation kan føre til en begrænsning af lugtgenerne. Kommunens forvaltning anbefaler med nogenlunde samme begrundelse en dispensation i dens sagsoplæg til politikerne.

Men der er tale om 'hvis og hvis-argumenter', mener Martin Wolffbrandt.

Anlægget som Pankas ønsker at bygge en overdækning til. Foto: Jan F. Stephan

"Det er søforklaringer i forhold til ikke at holde sit løfte til borgerne. Hvis der gives dispensation kan naboerne klage. Gives den ikke, kan Pankas klage. Man ved ikke, om en inddækning vil begrænse lugtgenerne. Det kan også være, at det vil reducere lugtgenerne, hvis Pankas ikke får en dispensation og er nødt til at reducere sit anlæg. Det er spekulativt. Man ved ikke, hvad der sker, men man ved, hvad man har lovet borgerne," siger han.

"Men har man ikke ret til at blive klogere?"

"Vi overholder altid vores aftaler og løfter. Men hvis alle naboer stod og råbte hurra for dispensationen, fordi man vidste, at al lugt nu med sikkerhed ville forsvinde, så kan det godt være, at vi ville give den. Men sådan er det ikke, og der er en risiko for, at en dispensation ikke vil få lugten til at forsvinde. Det er det med løftet, der er det væsentlige. Kan man løbe fra det, kan man også løbe fra andre løfter," siger Martin Wolffbrandt og fortsætter:

"Pankas har drevet den type virksomhed i masser af år. De kendte rammerne og vilkårene. Vi er et erhvervsvenligt parti, men vi er også et lov- og orden-parti," siger han.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?