21. november 2019
Fru Lunds Villa skal sættes til salg. Foto: Allan Nørregaard
Fru Lunds Villa skal sættes til salg. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Villasalg udløste hovedrysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Villasalg udløste hovedrysten
Allerød - 14. december 2018 kl. 03:24
Af Camilla Bjørkman Aagaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fru Lunds Villa skal sælges.

Det besluttede et stort flertal af byrådet torsdag, hvor politikerne skulle tage stilling til to punkter om den omdiskuterede villa.

Først skulle politikerne beslutte, om Fru Lunds Villa skal sættes til salg, og dernæst var et borgerforslag på dagsordenen.

Forslaget gik på at sende sagen tilbage til Kultur- og Idrætsudvalget for i samråd med Musikskolens bestyrelse og den borgergruppe, der kæmper for at bevare aktiviteterne i villaen, at se på hele sagen igen.

arrow Læs også: Se billederne: Helt happy i Pippi Langstrømpe-villaen

Byrådet besluttede at sætte villaen til salg. Kun Enhedslistens Rasmus Keis Neerbek stemte imod.

- Det kan undre mig rigtig meget, for jeg kan faktisk ikke huske nogle borgere sige, at de ønsker det. Næste punkt (på dagsordenen, red.) er et konkret forslag fra borgerne. Det er det, som borgerne efterlyser, og så gør man alligevel noget tredje, som ingen i virkeligheden har markeret, at de vil. Det kan godt undre mig, sagde Rasmus Keis Neerbek.

I Konservative ærgrede Axel Nielsen sig over, at forligspartierne ikke kunne blive enige om at fortsætte aktiviteterne i villaen.

- Vi Konservative synes ikke, at det er den perfekte løsning, men vi er med i den samlede budgetaftale, så vi står bag aftalen og stemmer for den, sagde Axel Nielsen.

Ingen andre politikere ønskede ordet i debatten, og mens politikerne stemte, kunne man høre tilhørerne protestere, mens der blev rystet på hovederne.

- Nej nej nej nej. Hold da kæft. For fanden da, sagde en kvinde, mens en mand tilføjede:

- Det er til grin.

Et ud af to punkter

Borgerforslaget blev herefter sat til afstemning. Forinden knyttede borgmester Karsten Längerich (V) et par kommentarer til sagen:

- Byrådet har stillet mange spørgsmål om sagen til forvaltningen. I byrådet arbejder vi altid ud fra de oplysninger, vi får fra forvaltningen. Byrådsmajoriteten har med beslutningen valgt at lytte til borgerne og bevare bygningen. Dermed har vi tilgodeset et af de to kritikpunkter, sagde borgmesteren blandt andet og nævnte, at borgergruppen havde mulighed for at købe villaen, nu hvor den blev sat til salg.

Åben hånd er blevet afvist

Et enigt byråd stemte derefter for at sende borgernes forslag videre til Økonomiudvalget i stedet for Kultur- og Idrætsudvalget, fordi der er mange økonomiske aspekter i det. Men villaen skal altså stadig sættes til salg.

Det fik Peter Stauning, der er med i borgergruppen og tidligere har tilbudt at dække driften til Billedskolen i tre år, til at sige under spørgetiden:

- Jeg må indrømme, at jeg synes, at vi har fået en meget negativ behandling af byrådet og især borgmesteren. Jeg synes, at vores åbne hånd rakt frem til samarbejde er blevet fuldstændig afvist, sagde han.

Vil ikke længere investere

Peter Stauning har stillet en række spørgsmål til økonomien bag beslutningen om et salg, som borgmesteren lovede ham et svar på. Men selvom han gerne møder op til videre drøftelser, så er han ikke længere interesseret i at investere, sagde han:

- Jeg må sige, at jeg uanset at jeg gerne møder op i udvalget til videre drøftelse, så har jeg og min kone Bente besluttet, at vi trækker os ud af det jer. Vi vil ikke være med til at finansiere et salg, sagde Peter Stauning og spurgte afslutningsvis:

- Hvordan synes I, at premieren på visionen for fremtidens Allerød er løbet af stablen?

Det spørgsmål fik han dog ikke svar på.

Udover beslutningen om at sætte Fru Lunds Villa til salg, er politikerne blevet enige om, at der skal laves en registrering af de bevaringsværdige bygninger i Allerød.

arrow Konservative: - Dejligt at huset bliver bevaret
08. december 2018 kl. 14:56 Opdateret: kl. 13:55
arrow Borgmester: - Det er denne model, vi har kunnet tale os til rette om
08. december 2018 kl. 04:24 Opdateret: kl. 22:04
arrow Fru Lunds Villa bevares
07. december 2018 kl. 10:23 Opdateret: kl. 10:23
grafik køb billede