6. august 2020
Blodet føg, og flasker blev knust i et højt tempo, da der var stunt-workshop på Allerød Bibliotek. Foto: Kasper Vejlø Kristensen
Blodet føg, og flasker blev knust i et højt tempo, da der var stunt-workshop på Allerød Bibliotek. Foto: Kasper Vejlø Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vilde stunts på biblioteket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vilde stunts på biblioteket
Allerød - 14. juli 2020 kl. 18:15
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det gik ikke stille for sig, da 50 børn og unge i alderen 10-17 år deltog i en stunt- og filmworkshop på Allerød Bibliotek - med slag, spark, rullefald, blodsprøjt og smadret glas.

Det var professionelle stuntmen fra Scandinavian Stunt Group, som delte ud af deres erfaring fra den internationale filmbranche, og deltagerne fik sved på panden, da de blev undervist i blandt andet faldteknikker og slagsmål og brugen af special effects som pistolskud og smadrede flasker.

Filminstruktør og -fotograf Kasper Vejlø Kristensen viste deltagerne, hvordan man med en række greb fra den professionelle filmverden kan give sine stunts endnu større effekt, endda med en helt almindelig mobiltelefon.

Undervisningen blev krydret med filmeksempler fra »The Stunt Comedy Show«, som underviserne har produceret, og med historier og oplevelser fra mere og mindre vellykkede stunt-optagelser.

Efter at have fået teknikkerne på plads gik deltagerne i gang med at producere deres egne film, som blev krydret med slag, spark og masser af special effects.

Workshoppen sluttede af med fælles filmfremvisning, inden alle kunne vende hjem med både arme, ben og hoveder i god behold.

Arrangementet var en del af Allerød Kommunes gratis sommeraktiviteter for børn og unge. I Facebookgruppen Mit Allerød kan man finde info om kommende aktiviteter, for eksempel skriveworkshop med ungdomsforfatter Nana Foss og tegneworkshop med Jan Kjær.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?