14. december 2017
Der er stor tilslutning til erindringsdans på Mimosen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Der er stor tilslutning til erindringsdans på Mimosen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billedserie: Dansen skaber minder og glæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billedserie: Dansen skaber minder og glæde
Opdateret 23. september 2017 kl. 14:25
Allerød - 23. september 2017 kl. 06:03
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dans til gamle, danske sange bringer minderne frem hos beboere, der er ramt af demens. Og når minderne atter har forputtet sig i hjernens krinkelkroge, efterlader dansen en følelse af glæde fra en god oplevelse i kroppen.

Det fortæller Kenneth Steen Green, der er leder på Plejecenter Mimosen, hvor man netop har afsluttet et forløb med erindringsdans.

- Erindringsdans er lavet med henblik på borgere med demens. Det fantastiske ved at lave sådan noget som det er, at det kan godt være, de efter noget tid ikke kan huske, hvad de har lavet, men følelsen af glæde og af en god oplevelse bliver siddende i kroppen rigtig længe. Det vil sige, det er ikke alle, der vil kunne huske nøjagtig, hvad der er sket. Men de har en følelse af, at de har haft det godt, siger han.

Det var en ansat, der henvendte sig til Kenneth Steen Green med ønsket om at arbejde med erindringsdans. Efterfølgende har plejecenteret fået uddannet to instruktører, og så var vejen banet for at sætte et forløb i gang.

- Allerede første gang kunne vi mærke, at det var noget, beboerne rigtig gerne ville. Det er jo dejligt at danse og bevæge sig. Men der sker også noget andet. Mange af dem har gået til dans, som man gjorde, dengang de var unge. Og musikken og det at bevæge sig vækker minder, som sætter samtaler i gang. Pårørende er også inviteret, når vi danser, så ægtepar får sig også en svingom, som de måske ikke har gjort længe. Det er skønt at se, for der er jo meget nærvær i det at være tæt på hinanden og mærke den omfavnelse, som en dans er, siger Mimosens leder.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk