28. februar 2020
Det var kedeligt at vokse op i Lynge. Så kedeligt, at det for børnene på gården var underholdning at putte mirabelle-blommer op i numsen og prøve at skille blomme-kød og -sten fra hinanden, inden det blev skidt ud igen, fortalte Jan Gintberg blandt andet, da han lørdag eftermiddag underholdt en fyldt Lyngehal. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Det var kedeligt at vokse op i Lynge. Så kedeligt, at det for børnene på gården var underholdning at putte mirabelle-blommer op i numsen og prøve at skille blomme-kød og -sten fra hinanden, inden det blev skidt ud igen, fortalte Jan Gintberg blandt andet, da han lørdag eftermiddag underholdt en fyldt Lyngehal. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Gintberg tog gas på barndomsbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Gintberg tog gas på barndomsbyen
Opdateret 24. marts 2019 kl. 09:05
Allerød - 23. marts 2019 kl. 16:41
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Komikeren Jan Gintberg er vokset op i Lynge, så det var ikke svært for ham at finde vej, da han skulle optræde på dette års udgave af Lynge Messen. En stor del af den nuværende Lynge-befolkning havde også fundet vej til hallen, der var tæt på stuvende fuld, da den populære komiker gik på scenen lørdag eftermiddag.

Da unge Jan stadig boede i Lynge, var han til et hav af fester netop i Lyngehallen. Noget han husker med stor begejstring, fortalte han fra scenen.

- Det fantastiske ved at komme i Lyngehallen var, at der altid var slagsmål, sagde han, men ærgrede sig i samme moment over, at det var alt for svært at få fingre i Lynges piger.

- Pigerne faldt for de mest elendige score-replikker. Men jeg fik jo aldrig en chance. For jeg havde kastreret grise om eftermiddagen, så jeg lugtede af ammoniak, når jeg begyndte at svede.

Jan Gintberg voksede op på en gården Storkedal i Lynge, og der pusse-nussede man ikke lige så meget om de unge, som forældre gør i dag.

- I dag kører vi vores børn rundt til alting og henter dem fra alverdens arrangementer. Der var ikke noget med at blive hentet dengang. Jeg prøvede engang at ringe hjem for at blive hentet fra en fest her i Lyngehallen, men det gør man kun én gang, når ens far er fra Vestjylland, sagde han og efterabede sin egen berusede stemme som 17-årig: »Far, jeg tror altså ikke, at jeg kan køre knallerten hjem«.

- Prøv alligevel! For jeg kommer fandme ikke op og henter dig. Det kan jeg love dig for

Selvsamme far Gintberg var Børge Gintberg, der dengang sad i byrådet for Venstre.

- Det var dengang, Venstre delte sig op i V1 og V2. Det kom i landsdækkende tv, og man troede jo næsten ikke, at nogen kunne være så dumme. Men altså, så kommer man tilbage og opdager, at det overhovedet ikke har ændret sig. Allerød Byråd er åbenbart bare et sted, hvor man gerne vil være uvenner, sagde han med henvisning til, at der de sidste mange år ikke har været mange ting, det er lykkedes byrådsmedlemmerne at findes fælles fodslag for.

Den nuværende Venstre-borgmester fik også en hilsen med på vejen, fulgt af en billedserie af ham i forskellige situationer. Først meget smilende.

- Karsten Längerich er jo ny i politik, og alle er glade, lige når de begynder i lokalpolitik. Men så går der noget tid, og så ligner de allesammen Berlusconi, sagde Jan Gintberg og skiftede til stor morskab for publikum til et billede af borgmesteren, hvor han slår udskyldigt ud med hænderne.