7. december 2019
Veteranprojektet samlede første gang ind til en Grønlandstur sidste år. Om få uger er projektet atter klar til at tage veteraner med til Grønland. Foto: Veteranprojekt Grønland
Veteranprojektet samlede første gang ind til en Grønlandstur sidste år. Om få uger er projektet atter klar til at tage veteraner med til Grønland. Foto: Veteranprojekt Grønland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veteranprojekt samler kvart million til endnu en Grønlands-tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veteranprojekt samler kvart million til endnu en Grønlands-tur
Allerød - 13. august 2019 kl. 05:53
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år rejste en delegation af veteraner fra Allerød til Grønland, for at fejre Flagdagen i Nuuk sammen med veteraner bosiddende i Grønland og opleve den grønlandske natur. Rejsen var en succes.

- Vi fik kontakt til veteraner bosiddende i Grønland og fik arrangeret et netværksmøde, og vi har lige siden vedligeholdt vores netværk med veteraner i Grønland. Vi var endda så heldige efterfølgende at få repræsentanter fra Veterancafé Grønland med os til Engage Festival på Refshaleøen i maj måned. Projektet sidste år gjorde en forskel for alle, siger projektleder Gerth Sloth Berthelsen.

Derfor blev det også hurtigt besluttet at gentage turen i år. Og endnu engang er det lykkedes at samle en halv million kroner sammen, så veteranerne kan komme af sted.

- Vi følte ikke, at vi var færdige med at understøtte den spæde opstart af netværksdannelse for veteraner i Grønland, og derudover var effekten for de deltagende veteraner fra KFUM Soldaterrekreation i Høvelte meget stor. Vi er utrolig stolte over, at vi igen har kunnet skrabe knapt en kvart million kroner sammen, og det har været en dejlig oplevelse at mærke opbakningen fra Den Kongelige Livgarde, erhvervslivet og ikke mindst fra alle de borgere i Allerød, som mødte op til vores fundraising koncert i Engholmkirken med blandt andet Julie Berthelsen, siger Gerth Sloth Berthelsen og understreger, at det ikke kan lade sig gøre at stable et 100 procent privat-finansieret veteranprojekt på benene uden en stor opbakning.

Borgmester Karsten Längerich (V) er glad for, at det igen i år bliver muligt for veteranerne at komme af sted.

- Det glæder mig at høre, at Veteranprojekt Grønland igen kan komme af sted til Nuuk. Det er fantastisk at se et så stort engagement fra lokale veteraner, som ønsker at gøre en forskel for mennesker gennem netværk og relationer. Det er en stor del af Allerøds dna at danne fællesskaber, hvor vi er noget for hinanden, og det synes jeg, det her projekt er et pragteksempel på, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Avis tirsdag.

grafik køb billede