15. maj 2021
Venstres seks byrådsmedlemmer er fra venstre: Olav B. Christensen, Lone Hansen, Erling Petersen, Karsten Längerich, Esben Buchwald og Lisbeth Skov. Privatfoto
Venstres seks byrådsmedlemmer er fra venstre: Olav B. Christensen, Lone Hansen, Erling Petersen, Karsten Längerich, Esben Buchwald og Lisbeth Skov. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V: Brug Sportsvejs-millioner på at bygge idrætsanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V: Brug Sportsvejs-millioner på at bygge idrætsanlæg
Allerød - 27. marts 2021 kl. 15:42
Af Martin Stokkebro Moestrup

Venstre i Allerød foreslår nu at bruge en del af provenuet fra salget af de op mod 230 boliger, der skal bygges i et nyt kvarter ved Sportsvej, på nye idrætsanlæg i kommunen.

Helt præcist 20 millioner kroner foreslår partiet at bruge på en anlægspulje, som skal fordeles på baggrund af forslag fra idrætsforeningerne.

"Det bliver noget af det, vi går til valg på. Hele vores anlægspulje er båndlagt 'need to have-investeringer' som følge af et renoveringsefterslæb af kommunale bygninger samt nødvendigt nybyggeri som fx udbygningen af Blovstrød Skole. På den måde kommer idrætten i sidste række. Derfor er man nødt til at finde pengene, hvis man skal investere i idræt, og det er det, vi gør her, siger borgmester Karsten Längerich.

Konkret forestiller Venstre sig en pulje på fem millioner kroner om året. Om den skal i spil fra næste år, eller først året efter, afhænger af, hvornår provenuet fra Sportsvej lander i kommunekassen.

"Provenuet fra Sportsvej kommer til at blive langt over de 20 millioner kroner, og vi håber også at kunne samle flere penge sammen, men det her er minimum. Vi ved behovet er stort, og at der er rigtig mange ønsker ude i kommunen, men vi synes, det skal være op til idrætsforeningerne at finde ud af, hvad pengene skal bruges til, siger Karsten Längerich.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?