22. september 2019
De foreløbig 11 ønskeryttere har allerede kastet sig over træningen, så de til sommer er klart til at cykle de 630 kilomter til Skagen og hjem igen.
De foreløbig 11 ønskeryttere har allerede kastet sig over træningen, så de til sommer er klart til at cykle de 630 kilomter til Skagen og hjem igen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge cykler for en hjertesag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge cykler for en hjertesag
Allerød - 24. marts 2019 kl. 07:37
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt cykelhold i Allerød bestående af unge mellem 13 og 18 år har netop set dagens lys. Holdet er tilknyttet Allerød Ungdomsskole og skal inden sommerferien i form til at cykle til Skagen og retur. En tur på i alt 650 kilometer.

Det vil sikkert give ømme ben og bagdele, men i stedet for at klage over det, kan rytterne undervejs glæde sig over, at turen har et højere formål. For holdet kører i samarbejde med »Make a Wish Danmark«, der hjælper med at opfylde ønsker for tre-18 årige børn med livstruende sygdomme. Og de 11 ønskeryttere skal både i månederne op til og under turen samle penge ind til at opfylde et ønske for 18-årige Malte, der fik nyt hjerte sidste år.

Operationen gik godt, og nu er Maltes store drøm at gå hele vejen rundt om Mont Blanc i sensommeren.

- Jeg er rigtig stolt over, at vi har mulighed for at realisere det her projekt. Det er nogle seje unge, der har tilmeldt sig, og det at vi kan tilføre turen en ekstra dimension i form af at kunne hjælpe Malte på vej, giver det hele endnu mere mening, siger Ulla Holtze, der er ansat i Ungdomsskolen og har fået ideen til turen.

På turen skal de unge ryttere kunne køre en distance på omkring 90 kilometer om dagen, og det kræver noget at blive vant til sadlen, hvis man vil undgå slidsår og ondt i bagdel, ryg og nakke. Derfor er træningen allerede begyndt med to korte ture på cyklen om ugen. Frem imod sommeren intensiveres træningen gradvist, så alle kan gennemføre uden problemer.

- De unge skal lære at blive fortrolige med deres racercykler og mest af alt at kunne færdes sikkert i trafikken på to hjul. Konceptet »Ung træder til for ung« giver mening på flere fronter. Det handler selvfølgelig om, at vi skal hjælpe Malte, men ude på turene skal de unge ønskeryttere også forstå at hjælpe hinanden, så alle får en god oplevelse. Også på dage med regnvejr og syre i benene, siger Sebastian Stern Højbjerg, der er træningsansvarlig og også cykler med på turen til Skagen.

Ønskerytterne har netop været til et start-møde, der foregik hos cykelværkstedet Service Course Danmark i Kokkedal. Værkstedet sponserer en del af cykeltøjet og kan også hjælpe med at skaffe en racercykel til turen, enten ved køb eller leje.

- Det skal ikke være cyklen eller udstyret, der afholder de unge fra at køre med, siger Lasse Julsø Nielsen, der er medejer af butikken og cykler med på turen som cykelguru og mekaniker.

- Vi er så glade for den helt igennem positive opbakning, vi møder alle vegne. Det er nærmest overvældende. Flere virksomheder og private har allerede givet forhåndstilsagn om sponsorstøtte i form af økonomiske sponsorater eller materialer til at gennemføre vores tur, for eksempel cykeltøj, drikkedunke og energibarer, siger Ulla Holtze.

Der er stadig ledige pladser på ønskerytter-holdet. Man skal blot være mellem 13 og 18 år og være klar til at tage udfordringen op. Det er også muligt at deltage, selvom man ikke bor i Allerød Kommune. Det tilrådes dog at tilmelde sig så hurtigt som muligt, da træningssæsonen er gået i gang.

For yderligere information kan man se på ungdomsskolens hjemmeside, www.a-u.dk, eller kontakte projektleder Ulla Holtze på 2615 1809.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede