20. oktober 2019
I sin tid var murermestervillaen på Tokkekøbvej 2 en smuk bygning. Men nu er den i voldsomt forfald.  Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

I sin tid var murermestervillaen på Tokkekøbvej 2 en smuk bygning. Men nu er den i voldsomt forfald. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udvalg: Ministervilla må rives ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvalg: Ministervilla må rives ned
Allerød - 15. august 2019 kl. 05:16
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En villa fra 1904, som tidligere udenrigsminister Per Hækkerup engang boede i, må gerne rives ned. Teknik-, Erhvervs-, Plan-, og Miljøudvalget (TEPMU) har valgt at imødekomme ejerens ønske om at nedrive ejendommen på Tokkekøbvej 2, hvor man i stedet ønsker at opføre seks lejligheder.

En nedrivning kræver dispensation, fordi ejendommen er omfattet af den bevarende lokalplan for Horsemose Villaby, og den dispensation har TEPMU altså valgt skal gives. Dispensationen skal ses i lyset af, at ejendommen er ekstremt forfalden.

- Boligen var engang en rigtig smuk murermestervilla, og tidligere udenrigsminister Per Hækkerup har blandt andet boet i den. Men nu er den i en stand, hvor den ikke kan bebos, og hvor man faktisk heller ikke kan sætte den i stand, siger udvalgsformand Miki Dam Larsen (S).

I forbindelse med sagen har forvaltningen fået lavet en uvildig vurdering af husets bevaringsværdi. Vurderingen er lavet af Center for Bygningsbevaring, Raadvad, og rapporten vurderer huset på Tokkekøbvej 2 til klasse 3-4 og dermed bevaringsværdigt.

Vurderingen tager dog ikke højde for husets indre. Og Miki Dam Larsen understreger, at det udelukkende er bygningens ringe stand, ikke mindst indvendigt, der har ført til beslutningen om at give dispensation til at rive huset ned.

- Havde det været i en ordentlig stand, så havde vi ikke meddelt nedrivnings-tilladelse, for vi anerkender at det har været en meget markant og smuk bygning. Men vi kan ikke gøre noget ved, at den private ejer igennem mange års prioriteringer ikke har været i stand til at sikre boligen i tilstrækkeligt omfang, siger han.

Både Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune (LAFAK) samt Museum Nordsjællands har gjort indsigelser imod nedrivningen.

»LAFAK finder det særdeles uheldigt, at kommunen nærmest konsekvent giver tilladelse til at nedrive ældre huse uden hensyntagen til eventuel arkitektonisk eller kulturhistorisk værdi« skriver foreningen i sin indsigelse.

Museum Nordsjælland angiver blandt andet, at villaen er en kulturhistorisk repræsentant for de tidligste villakvarterer i Allerød, og at en nedrivning vil gå ud over områdets kulturhistoriske helhed.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede