10. december 2018
Byrådet bør trække § 14-kortet for erhvervsområdet ved Farremosen, mener borgergruppen "En grøn kommune går i sort". Foto: Allan Nørregaard
Byrådet bør trække § 14-kortet for erhvervsområdet ved Farremosen, mener borgergruppen "En grøn kommune går i sort". Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træk nu det § 14-kort, for pokker!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træk nu det § 14-kort, for pokker!
Opdateret 08. november 2017 kl. 10:25
Allerød - 08. november 2017 kl. 05:12
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som den første i byrådet har John Køhler fra lokallisten Borgerlig Velfærd meldt ud, at han ikke vil stemme for et § 14-forbud på Farremosen. Han mener ikke, der er perspektiver i det, lyder forklaringen.

arrow Læs også: Borgmester: Jeg arbejder positivt for at realisere lokalplanen

- Et § 14-forbud er perspektivløst og utroværdigt, og derfor har jeg besluttet, at jeg ikke stemmer for, når sagen behandles i byrådet den 17. november. Min beslutning skyldes, at jeg ikke tror på, at borgerprotester vil få staten til at frafalde kravet om, at Allerød skal udpege et areal til beliggenhedskrævende virksomheder. Miljøargumenter fylder meget i debatten, men de kan ikke begrunde et § 14-forbud. Det har byrådet fået meget klart indskærpet af vores jurister. Derfor er et midlertidigt § 14-forbud perspektivløst og utroværdigt, da det alene giver falske forhåbninger. Det ønsker jeg ikke at medvirke til, siger han.

Den analyse er Thomas Frisch fra borgergruppen »En grøn kommune går i sort«, som kæmper imod en asfaltfabrik på erhvervsgrunden, slet ikke enig i.

- Jeg vil bare sige, at jeg synes ikke, han har noget grundlag for at sige, det ikke også kunne ende med et positivt resultat. Det kan da godt være, han har ret. Men på den anden side kan det også ende i det modsatte, siger Thomas Frisch, som mener, det er overordentligt vigtigt, at byrådsmedlemmerne demonstrerer deres politiske vilje til at nedlægge et midlertidigt § 14-forbud.

- Der er så mange åbne spørgsmål, som man simpelthen bør lave en timeout på at få undersøgt. Så kan det godt være, at konklusionen bliver: sådan er det venner, der skal ligge en asfaltfabrik. Men så har man i hvert fald fået undersøgt det til bunds. Som vi ser det, er det eneste ansvarlige at trække § 14-kortet, så alt bliver belyst ordentligt. Så træk nu det kort, for pokker!, siger han.

Samtidig er Thomas Frisch dog begyndt at tvivle på, om der er politiske vilje til det i byrådet.

- Jeg tvivler helt klart på den politiske vilje. Den vil vi godt se, før vi tror på den. Men hvis der er politisk vilje, tror vi også på, at der kan findes en løsning, siger han og fortsætter:

- Kommunen siger, at der erstatningsfrit kan meddeles et § 14-forbud. Erstatningspligt vil kræve, at der foreligger en anden ansvarspådragende adfærd, for eksempel hvis kommunen har givet et bindende forhåndstilsagn. Derfor er det, som vi ser det, ikke umuligt at trække § 14-kortet, hvis viljen er der. Men det kræver politisk vilje, og den hænger lidt i bremsen, synes jeg.

Fornemmelsen af den manglende politiske vilje har betydning for borgernes tillid til politikerne, mener Thomas Frisch.

- Man kan undre sig over, at man har en flok borgere, der kæfter sådan op, når nu borgmesteren har sagt, at han lægger sig fladt ned og er på borgernes side. Men man tænker jo som borger: det her stemmer ikke. Der er noget, der ikke giver mening. Vi er simpelthen i tvivl, om politikerne nu også er på vores side, siger han.

På borgermødet den 4. november meddelte borgmester Jørgen Johansen, at en enig Konservativ gruppe går ind for at nedlægge et § 14-forbud.

Forbuddet er et af de punkter, byrådet skal tage stilling til, når sagen behandles endeligt på et ekstraordinært byrådsmøde. Det holdes fredag den 17. november, fire dage før kommunalvalget.

arrow - Jeg er ked af det på kommunens vegne i dag
17. november 2017 kl. 11:08 Opdateret: kl. 12:14
arrow Borgmesterduel: Det sagde de om asfaltsagen
16. november 2017 kl. 23:09 Opdateret: kl. 23:09
arrow Enhedslisten tror ikke Pankas er til at stoppe
16. november 2017 kl. 10:22 Opdateret: kl. 23:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk