22. oktober 2020
Unicon A/S har lige nu til huse på Falkevej i Hillerød. Virksomheden har dispensation til at ligge der frem til slutningen af 2020, og hvis byggetilladelsen i Farremosen går igennem uden forsinkelser, kommer det til at passe med, at et nyt betonværk står færdigt i Allerød til den tid.  Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Unicon A/S har lige nu til huse på Falkevej i Hillerød. Virksomheden har dispensation til at ligge der frem til slutningen af 2020, og hvis byggetilladelsen i Farremosen går igennem uden forsinkelser, kommer det til at passe med, at et nyt betonværk står færdigt i Allerød til den tid. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilladelse til beton-byggeri på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilladelse til beton-byggeri på vej
Allerød - 03. december 2019 kl. 07:19
Af Anne-Mette Rasmussen

Unicon A/S er klar til at flytte virksomheden fra Hillerød til Allerød, hvis tilladelserne falder på plads.

arrow Læs også: Betonkanoner på el skal fjerne støj fra betonværk

Betonvirksomheden Unicon A/S kan formentlig i begyndelsen af det nye år gå i gang med byggeriet af en ny betonfabrik på det nye industriområde ved Farremosen i Allerød.

I hvert fald er byggetilladelsen til betonfabrikken nu på vej igennem det politiske system. Tirsdag orienteres Teknik-, Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget om tilladelsen, senere på måneden følger Økonomiudvalget efter, inden byrådet den 19. december får sagen på bordet på årets sidste byrådsmøde.

Byggetilladelsen gælder en betonfabrik, som består af et produktionsanlæg med blandt andet siloer, mixere, transportbånd, ramper og afskærmninger. Derudover får Unicon A/S tilladelse til at bygge en blandehal på 427 kvadratmeter, en lagerhal på 280 kvadratmeter og en 270 kvadratmeter stor administrationsbygning på området.

Udover byggetilladelsen vil virksomheden også få en miljøgodkendelse, en tilladelse til nedsivning af tagvand og en godkendelse af vejadgang til fabrikken.

Selvom der ikke i dagsordenen er noget, der tyder på, at Unicon skal være bekymret for, om tilladelserne falder på plads, vil regionsdirektør Steen Dahlgaard ikke at sælge skindet, før bjørnen er skudt.

- Inden vi går på juleferie, ved vi, om vi får vores godkendelser eller ej. Hvis vi får dem, får vi brevet med de officielle ord i det nye år. Derefter er der en høringsperiode, som udløber sidst i januar, og når vi ved, hvad der kommer af indsigelser og protester, tager vi tage stilling til, om vi går i gang med at bygge eller ikke, siger han og uddyber:

- Vi bliver selvfølgelig nødt til at se på indsigelserne. Går man i gang med at bygge, er det på egen risiko, og det vil vi selvfølgelig ikke gøre, hvis der er noget, der spænder ben for projektet længere fremme. Så sammen med vores rådgivere finder vi ud af, om vi skal gå i gang med at bygge, eller om vi lige skal have afklaret indsigelserne først.

Unicon A/S har i dag til huse på Falkevej i Hillerød, hvor virksomheden har ligget med dispensation de sidste mange år. Den seneste dispensation fik Unicon af Hillerød Byråd i september i år, og den løber indtil slutningen af 2020.

- Det har hele tiden været planen at have et andet sted, når dispensationen udløber i slutningen af 2020. Og hvis ikke der er noget opsættende i indsigelserne, så kan vi godt nå at overholde den plan, siger Steen Dahlgaard.

arrow Unicon vil blive i Hillerød
03. februar 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:02
arrow Unicon vil have 15 måneder mere
13. august 2019 kl. 06:36 Opdateret: kl. 16:07
arrow Byråd gav dispensation til betonværk
30. november 2018 kl. 05:33 Opdateret: kl. 16:10
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?