17. januar 2018
Ældreminister Thyra Frank får besøg fra Allerød. Foto: Ulla Jensen
Ældreminister Thyra Frank får besøg fra Allerød. Foto: Ulla Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til møde med ministeren om puljemidler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til møde med ministeren om puljemidler
Allerød - 15. marts 2017 kl. 10:31
Af Anne-Mette Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester Jørgen Johansen (K) og formand for Sundheds- og velfærdsudvalget Olav B. Christensen (V) mødes onsdag med ældreminister Thyra Frank (LA). Formålet med mødet er at tale med ministeren om den administrative byrde, det er både for kommuner og ministerium, når kommunerne skal søge midler fra statslige puljer som Ældremilliarden og Velfærdsmilliarden.

- Overskriften på samtalen er den administrative byrde, vi bliver pålagt i forbindelse med puljemidler i al almindelighed. Det er for eksempel Ældremilliarden, Værdighedsmilliarden og en del andre puljemidler, der typisk aftales mellem forligspartierne på Christiansborg, siger Olav B. Christensen og fortsætter:

- Problemet har gentagne gange været, at selvom sådan en pulje vedtages i en finanslov, så kommer vi alligevel helt hen til februar-marts, inden det fra ministeriet bliver meldt ud, hvornår og hvordan man skal ansøge, og hvilke betingelser, man skal opfylde. Har man så som kommune uddybende spørgsmål, er der ingen i ministeriet, som har tid til at svare. Efterfølgende skal man aflægge et regnskab specifikt for de modtagne midler med revisionspåtegnelse, og det er et stort antal dokumenter. Så det er administrativt en kæmpe byrde. Både for kommunen og for ministeriet.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk